PRODAJE SE VELIKO LEPO IMANJE U SOKOBANJI

PRODAJE SE VELIKO LEPO IMANJE U SOKOBANJI
Lepo imanje na brdu iznad SOKOBANJE na prodaju ili zamenu. Moguća gradnja ili obnova lepe stare vile. Moguć svaki dogovor.

NACRTNA GEOMETRIJA

09 April 2014

GOLDEN GATE QUARTET 1975 (Studio B)


Ne možemo a da ne spomenemo i ovakve projekte. Naime ovo je jedna od retkih ploča sa stranim bendom snimljena ovde u Jugoslaviji, tačnije u Beogradu za diskografsku kuću StudioB 1975. godine. Na ploči postoji nota o tome da je ta ploča snimljena ovde uz dozvolu njihove matične kuće. Inače i sam bend se uslikao ispred zgrade popularno nazvane Beogradjanka, u kojoj se od pamtiveka nalazila redakcija StudaB.

Čuveni beogradski radio imao je solidnu diskografsku produkciju od kojih je ovo jedan od primera.

GOLDEN GATE QUARTET je ovde snimio dosta gospel i blues standarda tako da je ploča pravo otkrovenje za ono doba a za naše današnje doba pravi primer kako je jugoslolvenska industrija ploča nekad bila moćna i veoma otvorena prema trendovima.

Dobro ovde je u pitanju manja izdavačka kuća ali medju njihovim izdanjima je mnogo dobro muzike, ponekad pravi rariteti kao ovaj. Cenim Studio B i sve što je uradio za kulturu i muziku ondašnje JUGOSLAVIJE i današnje Srbije. HVALA IM!


No comments: