PRODAJE SE VELIKO LEPO IMANJE U SOKOBANJI

PRODAJE SE VELIKO LEPO IMANJE U SOKOBANJI
Lepo imanje na brdu iznad SOKOBANJE na prodaju ili zamenu. Moguća gradnja ili obnova lepe stare vile. Moguć svaki dogovor.

NACRTNA GEOMETRIJA

20 August 2011

HIMZO POLOVINA Jedna lepa kolekcija


HIMZO POLOVINA, čovek koji je psotavio standard sevdalinki, pesama koje danas ne možete da čujete u bosanskoj džamahiriji jer je to zabranjeno za dobrog muslimana. Ali nekad u JUGOSLAVIJI se to moglo slušati i pevati i imati dert uz tu muziku. Šta ćete, JUGOSLAVIJA je bila dosta demokratična i otvorena multikulturalna država.5 comments:

Mishko said...

Kako možete de kažete da nije ova muzika dostupna u "džamahiriji" kad sam svojim rukama kupio ovaj CD na ulicama Sarajeva? Zar ne znate da još uvek puno ljudi u BiH sluša i voli sevdalinke? Ja sam inaće stranac, nisam iz bivše Jugoslavije, i vrlo cenim vaš rad sa ovim blogom, ali jednostavno ove reči su neprihvatljive i lažne!

Mishko said...
This comment has been removed by a blog administrator.
Aktivista said...

Mogu da kažem jer su to stari izvodjači koji su "to" radili u nekadašnjoj JUGOSLAVIJI. Inače u muslimanski orijentisanoj državi baš nije puno dozvoljeno imati derta. Vi ste stranac i onda mi objasnite da li ste u Bosni danas svesni da nema onoliko sevdah muzike kako je to bilo nekad? Jednostavno muslimanima nije dozvoljeno preterano da odlaze u kafane i da se provode kao u drugim delovima raspadnute JUGOSLAVIJE. Oni žele da naprave od multietničke Bosne džamahiriju i to je njihova želja. Ali to vodi i gubitku mnogih formi u narodnoj muzici, naročito onoj kafanskoj, pravoj, autentičnoj, kakav je sevdah. To su činjenice. DANAS U BOSNI NEMA NI PRIBLIŽNO ONOLIKI BROJ PEVAČA KOLIKO IH JE BILO NEKAD. ČAK I NEKI STARI PEVAČI PEVAJU I DAN DANAS DA BI TA PRAVA AUTENTIČNA MUZIKA OPSTALA.

voyager said...

Ovo je umjetnost

Aktivista said...

I ja to kažem, ovo je prava vokalna izvodjačka umetnost visokog ranga.