NACRTNA GEOMETRIJA

15 May 2008

Braća Bajić - Toma i Andrija (prvi deo)


Braća Bajić su bili i ostali neverovatni duet koji je ostavio veliki trag u narodnoj muzici Jugosalavije. Njihova pesma je bila i lepa i duhovita i malo sarkastična. Često su im pesme imale i zabranu puštanja na radiju zbog vrcavog teksta.

Neretko su stihovi bili i erotskog sadržaja ali uvek okrenutu malom čoveku i njegovim svakodnevnim problemima. Pevanje im je bilo na visini, kvalitet muzike uvek u okvirima narodnog stvaralaštva. Nikad se nisu okrenuli jeftinoj narodnoj muzici kakva je postojala i onda u jugoslaviji a danas pogotovu na teritoriji Srbije u obliku pošasti zvane GRAND PRODUKCIJA (otpada).

Njihove pesme postaju polako i standardi ali medijske pažnje danas o njima uopšte nema. Čak ako vidite i njihova izdanja to su samo singlovi i singlovi koje su oni izdavali u velikom broju u staroj nam Jugi. Nema retrospekcije izdate od strane velikih kuća, i nema ni pomena u novinam o njihovoj karijeri kroz veliki broj godina njihove karijere.

Ovde je jedan deo njihovih singlova koje je sakupljao jedan momak iz Beograda i zahvaljujući njemu vi ovde ste u prilici da ih čujete. Pass jugozvuk

No comments: