NACRTNA GEOMETRIJA

05 November 2011

Časopis ITD neka doba 1985. godine









DA ovo je pomen listu koji smo svi omalovažavali, za koji nije bilo lepih reči. No iz današnje perspektive ovo je jedan odličan pop list sa puno informacija ali i debiloza, kojih danas ima mnogo više po onim "ozbiljnim" listovima. . . .



6 comments:

Nenad Adamov said...

Hvala za secanje na mladost !

voyager said...

Ha,ha,ha... kako ne,pa to je bio pravi hit - dobro se sjecam,jedini casopis za mlade bio je njemacki "Bravo" sa beskrajnim slikama Nene i njemackih zvijezda i onda se netko pametno dosjetio da napravi nas tinejdzerski magazin. Prvo je bio u malom formatu a onda prerastao na veci. Ja sam tada imao 13-14 godina i nikad u zivotu do tada nisam vidio nesto u cemu bih se prepoznao kao u sasavom i razigranom ITD-u,to je bilo taman za moju generaciju. Kakva nostalgija...

Nenad Adamov said...

Evo nesto sto nadjoh na netu, sto mislim da bi moglo biti zanimljivo za Vas blog, pozdrav!

http://www.yugopapir.com/2016/01/sta-tisti-novosadsku-omladinu-lazno.html

Aktivista Neumorni said...

LEPO hvala!

Unknown said...

Baš sinoć sam zaružio s ekipom, zeka i tako to. Krene priča o vremenu kad smo svi počeli brijati na mjuz i naravno, netko spomene časopis ITD.. Ej, plakali smo svi od smijeha, sjetili se rubrika "Zgotivite me sa..","Oni furaju svoj fazon" i nezaboravne rubrike "Dvojnici", gdje su svoje fotke slali stvarno smiješni likovi. Ono, fotka veličine 2.5×1.5cm, mutna jer su točkice rastera bile velike kao manje kovanice.. I sad takva "hd" fotka prikazuje malo udaljenog lika u stojećem stavu i nekom gardu iz borilačkih sportova, ponekad s nunčakama, a ispod ime, prezime, mjesto življenja i tvrdnja kako je upravo on "dvojnik" Bruce Leeja.. Ludilo, ali nitko od nas ne bi mijenjao svoje uspomene iz djetinjstva niti poželio da je rođen kasnije.. Jbg, bar 90% nas koji smo 1985. imali 15-16 godina možemo reći da smo imali, onako pozitivno i na dobru foru seljački zdravo djetinjstvo..

Aktivista Neumorni said...

Hvala Mario za ovaj prelepi komentar!
Lepe re;i i lepe uspomene!