NACRTNA GEOMETRIJA

06 May 2011

Časopis ĆAO 1990






MALO PREDSTAVLJANJE JUGOSLOVENSKOG LISTA ZA OMLADINU "ĆAO" NA KOG SMO SVI SIGURNO POTPUNO ZABORAVILI. LIST JE IZ 1985. GODINE I TO SU NARAVNO BILE ZLATNE GODINE JUGOSLOVENA U SVAKOM SEGMENTU ŽIVOTA.

Primetio sam da na samoj svetskoj mreži NE POSTOJI UOPŠTE POMEN o ovom, ipak veoma prestižnom omladinskom, listu, tako da sam odlučio da kroz skenirane članke iz ovog lista i ime tog časopisa zaživi na internetu. Imate li vi neki broj?

6 comments:

Anonymous said...

Pozdrav, koliko znam, prvi broj casopisa Cao je izasao 1988 godine...

Aktivista Neumorni said...

Nažalost taj debilni list ne objavljuje godinu kao broj u zaglavlju I NIGDE UNUTRA tako da sam prema intervjuu Bore Djordjevića odrdio godinu. U tom intervjuu se pominje sastanak Regana i Gorbačova a to je bila 1985. godina.

Aktivista Neumorni said...

Anonimni, bio si u pravu. Na drugom broju iz iste II godine izlaženja našao sam da je to 1990. godina. Tako da je i ovo broj iz 1990. godine ali intervju sa Borom je i dalje iz 1985. godine, jer lepo piše u članku o sastanku Regana i Gorbačova. Ali možda je to drugi sastanak pre dogovorenog raspada Sovjetskog Saveza.

son of man said...

Imao sam sve one prve (najbolje) brojeve ĆAO-a al' ćale za vreme "nepogoda" '99 očistio podrum a sa njim i sve moje časopise, stripove, itd. uključujući i ovo, što mu nikad neću oprostiti, al' jebiga, što kažu u onoj pesmi RAT BIO ;)

Anonymous said...

Nije los casopis. Bilo je tu i dobrih stvari i losih stvari. Je l' ima neko brojeve iz '89? Ja bih hteo da kupim ako nadjem sta trazim...

Unknown said...

http://www.ebay.com/itm/1989-Yugoslavia-CAO-Muflon-Michael-Jordan-72-RAREST-CARD-HOLY-GRAIL-PSA-POP1-1-/251976277840?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item3aaaf4df50