PRODAJE SE VELIKO LEPO IMANJE U SOKOBANJI

PRODAJE SE VELIKO LEPO IMANJE U SOKOBANJI
Lepo imanje na brdu iznad SOKOBANJE na prodaju ili zamenu. Moguća gradnja ili obnova lepe stare vile. Moguć svaki dogovor.

NACRTNA GEOMETRIJA

06 May 2011

Časopis ĆAO 1990


MALO PREDSTAVLJANJE JUGOSLOVENSKOG LISTA ZA OMLADINU "ĆAO" NA KOG SMO SVI SIGURNO POTPUNO ZABORAVILI. LIST JE IZ 1985. GODINE I TO SU NARAVNO BILE ZLATNE GODINE JUGOSLOVENA U SVAKOM SEGMENTU ŽIVOTA.

Primetio sam da na samoj svetskoj mreži NE POSTOJI UOPŠTE POMEN o ovom, ipak veoma prestižnom omladinskom, listu, tako da sam odlučio da kroz skenirane članke iz ovog lista i ime tog časopisa zaživi na internetu. Imate li vi neki broj?

6 comments:

Anonymous said...

Pozdrav, koliko znam, prvi broj casopisa Cao je izasao 1988 godine...

Aktivista said...

Nažalost taj debilni list ne objavljuje godinu kao broj u zaglavlju I NIGDE UNUTRA tako da sam prema intervjuu Bore Djordjevića odrdio godinu. U tom intervjuu se pominje sastanak Regana i Gorbačova a to je bila 1985. godina.

Aktivista said...

Anonimni, bio si u pravu. Na drugom broju iz iste II godine izlaženja našao sam da je to 1990. godina. Tako da je i ovo broj iz 1990. godine ali intervju sa Borom je i dalje iz 1985. godine, jer lepo piše u članku o sastanku Regana i Gorbačova. Ali možda je to drugi sastanak pre dogovorenog raspada Sovjetskog Saveza.

son of man said...

Imao sam sve one prve (najbolje) brojeve ĆAO-a al' ćale za vreme "nepogoda" '99 očistio podrum a sa njim i sve moje časopise, stripove, itd. uključujući i ovo, što mu nikad neću oprostiti, al' jebiga, što kažu u onoj pesmi RAT BIO ;)

Anonymous said...

Nije los casopis. Bilo je tu i dobrih stvari i losih stvari. Je l' ima neko brojeve iz '89? Ja bih hteo da kupim ako nadjem sta trazim...

Zoran Ilic said...

http://www.ebay.com/itm/1989-Yugoslavia-CAO-Muflon-Michael-Jordan-72-RAREST-CARD-HOLY-GRAIL-PSA-POP1-1-/251976277840?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item3aaaf4df50