NACRTNA GEOMETRIJA

23 January 2012

BRANKO ĆOPIĆ 1980 Partizanska lirika


Opet ovaj fini čovek ovde, BRANKO ČOPIĆ. Humani čovek, čovek koji je obožavao decu i čovek koga su deca i omladina obožavali još za života. Mislim da je to najveći pisac za decu i omladinu JUGOSLAVIJE. Neke od njegovih priča su ušle i u narod. Obožavao sam njegovu knjigu Družina Pere Kvržice u mladosti. Kakvih je tu sve bilo štosova i delovalo je kao istinito.

Jedno izvanredno vreme kad su pisci bili i heroji dece i omladine, kad su njihovi junaci bili i nešto blisko nama. ALi jedan je samo bio

БРАНКО ЋОПИЋ

GReat writer for kids and youth from YUGOSLAVIA. True heroe of our childhood in that beautiful country. Here you can hear his voice and his poems.

Драги југоблогери, љубитељи блога ЈУГОЗВУК, молим вас да у духу текућег рата против одвратних пирата и сервера који подржавају пиратерију будете мирни и достојанствени и такође да помажете свом блогу у проблемима јер ће ово очигледно прерасти у тотални рат и против оваквих лепих блогова који чувају упсомену на државу која више не постоји а то је била наша ЈУГОСЛАВИЈА. Елем у овој свеопштој фрци рекох ми треба да се солидаришемо и мало више помажемо међусобно да би овај блог опстао а то значи да кад треба прискачете у помоћ са новим линковима и тако то. У сваком случају, не брините, ја ћу све учинити да овај блог опстане што дуже.

1 comment:

Anonymous said...

Nije Copic napisao Druzinu Pere Kvrzice, vec Orlovi rano lete