PRODAJE SE VELIKO LEPO IMANJE U SOKOBANJI

PRODAJE SE VELIKO LEPO IMANJE U SOKOBANJI
Lepo imanje na brdu iznad SOKOBANJE na prodaju ili zamenu. Moguća gradnja ili obnova lepe stare vile. Moguć svaki dogovor.

NACRTNA GEOMETRIJA

16 April 2013

Radio emisija NARODNE PESME O GRADOVIMA 1980


primećujete da su ovo dani izvorne narodne muzike JUGOSLAVIJE i tako će biti još i sutra dok ne iscrpimo ove lepe kasete sa nasnimljenim radio emisijama koje su konceptualnog karaktera i kao takve su kao stvorene za ovaj blog. Hvala naravno gospodinu koji je ovo sv elepo skaupljao i mi možemo da se podsetimo svega toga i uživamo.

Zašto danas nema te lepe muzike? Odgovor je jednostavan, države koje su preostale razbijanjem JUGOSLAVIJE su suviše male i siromašne su kao takve izvornom narodnom muzikom. Prostor nekadašnje JUGOSLAVIJE je okupljao tako raznorodne krajeve i narode da to danas deluje skoro kao amerika. Onoliki raznorodni jezici, naroda i narodnosti, onoliko raznorodnih običaja i muzike . . . .Voleli smo onu našu JUGOSLAVIJU to sigurno. Bila je zemlja za ugled ali ne izgleda i nama samima. Mi smo je rasturili očas posla po nalogu izvana ili spolja. Nama su stranci bili bolji. Sada ćemo svi ići po naloge u Briselsko govno od grada (inače države koja je raspadnuta u pravom smislu reči) i tamo sobijati direktive. Lično mislim da je bolje da smo dobijali direktive iz jednog grada na tlu JUGE nego iz tamo nekakvog stranog grada koji nema veze sa nama Balkancima i Balkanom. Nedavno je u novinama napisan i članak koji je naslovljen nešto kao EUROPSKA UNIJA JE FORMIRANA NA PRINCIPIMA INFORMBIROA!!!
No comments: