PRODAJE SE VELIKO LEPO IMANJE U SOKOBANJI

PRODAJE SE VELIKO LEPO IMANJE U SOKOBANJI
Lepo imanje na brdu iznad SOKOBANJE na prodaju ili zamenu. Moguća gradnja ili obnova lepe stare vile. Moguć svaki dogovor.

NACRTNA GEOMETRIJA

23 April 2013

KUD Ivo LOLA RibarZa svakog bloggera pa i mene najsladje je naći ovakav CD koji je "privatne izrade" a predstavlja neku instituciju stare nam Jugoslavije. Ovaj CD predstavlja nam jedan od najčuvenijih folklornih društava Beograda, Srbije i nekadašnje Jugoslavije IVO LOLA RIBAR. Naravno od celog tog imena valjda su se postideli onog Ivo Ribar i ostavili samo LOLA, što je bedan štos ali nema veze. To je njihova politika. Ko ne zna njihove prostorije se nalaze u nekadašnjoj ulici Generala Ždanova (današnja Resavska) na početku ulice bliže Bulevaru Revolucije (danas Bulevar Kralja Aleksandra Karadjordjevića).

To je umetničko društvo velike reputacije sa nekoliko ansambala i horom. Slavu su stekli u nekadašnjoj Jugoslaviji i u svetu gde su uvek igrali i pevali igre svih naroda i narodnosti Jugoslavije (to su valjda svi radili).

Na ovom CD-u su očigledno arhivski snimci i mislim da je to neko njihovo izdanje za prijatelje i ima po neki "živi snimak" sa koncerata koji daje dodatnu draž ovom albumu. Izvodjenje muzike je autentično i bez primesa.No comments: