NACRTNA GEOMETRIJA

23 April 2013

KUD Ivo LOLA Ribar



Za svakog bloggera pa i mene najsladje je naći ovakav CD koji je "privatne izrade" a predstavlja neku instituciju stare nam Jugoslavije. Ovaj CD predstavlja nam jedan od najčuvenijih folklornih društava Beograda, Srbije i nekadašnje Jugoslavije IVO LOLA RIBAR. Naravno od celog tog imena valjda su se postideli onog Ivo Ribar i ostavili samo LOLA, što je bedan štos ali nema veze. To je njihova politika. Ko ne zna njihove prostorije se nalaze u nekadašnjoj ulici Generala Ždanova (današnja Resavska) na početku ulice bliže Bulevaru Revolucije (danas Bulevar Kralja Aleksandra Karadjordjevića).

To je umetničko društvo velike reputacije sa nekoliko ansambala i horom. Slavu su stekli u nekadašnjoj Jugoslaviji i u svetu gde su uvek igrali i pevali igre svih naroda i narodnosti Jugoslavije (to su valjda svi radili).

Na ovom CD-u su očigledno arhivski snimci i mislim da je to neko njihovo izdanje za prijatelje i ima po neki "živi snimak" sa koncerata koji daje dodatnu draž ovom albumu. Izvodjenje muzike je autentično i bez primesa.



No comments: