NACRTNA GEOMETRIJA

29 December 2011

ZAIM IMAMOVIĆ 197_ Od kad sam sevdah svezo


Ma svi dobro znate ovog momka i kako je on dobro pevao sevdalinke i narodnu muziku uopšte. Pravi veliki stari pevač naše lepe JUGOSLAVIJE.

Istinska zvezda.

Elem posle kraćeg vremena ja mislim da je on opet ovde za jednom manjom kolekcijom pesama i to onih pravih. Mislim da iako su neke komponovane deluju kao prave, potekle u narodu. Bilo je to herojsko vreme za ovu muziku.

Sevdah je nešto što se "upražnjava" u kafani no ne verujem da je danas u muslimanskom delu Bosne dozvoljeno tek tako ići u kafanu i uz alkohol dati sebi malo derta. Neko ko mi se javllja odatle tvrdi da ništa ne znam o Bosni ali nije mi to opovrgao nit potvrdio. Teško je to priznati ali u Bosni više nema sevdalinki. To je činjenica. Zato su ove kasete i ploče iz tog doba jedini pravi trag toga što se nekad zvalo sevdahom. Čujmo ga dakle i uživajmo u prošlim vremenima kad ne možemo u današnjim. Zaim je pravi čovek za to.

4 comments:

Ljubisa Domanovic said...

Sretna ti nova godina legendo, nek ti prodje u zdravlju i veselju.
A kao drugo, hvala za ovu kasetu. Videćemo dal je sa ploče bolje ;)
Puno pozdrava od Ljuba

Sergej said...

Jedni su sretni, a drugi trezni. Kao svugde.
Sretna Vam Nova Godina.

Anonymous said...

sto si se ti obavezao bosne, pa nemozes postaviti jedan post nekog bh snimka, a da ne dodas neki svoj komentar kojim prosipas svoju mrznju prema ovoj zemlji i bosancima

Aktivista Neumorni said...

Данашњња Босна није она Босна из ЈУГОСЛАВИЈЕ, то ти као није јасно? То као није сваком јасно? Па ви сте бре постали легло муџахедина и ортодоксног муслиманства што никад није била одлика тог дела света.