NACRTNA GEOMETRIJA

31 July 2008

PARNI VALJAK Levis Red tab (promotivna kaseta?)


Jedna je to kaseta koju čuvam godinama i evo sad sam je postavio ovde sa pitanjem vama koji dolazite. Da li je ovo neka promotivna kaseta za prodaju LEVIS farmerica ili šta je ovo?

Pošto su LEVISke proizvodili VARTEKS verovatno je ovo neka promocionalna kaseta iz tog doba vezano za LEVIS. Ko god zna nesto o tome nek napise bilo sta ovde.

1. gledam je dok spava - - - - 2. ostani s njim
3. prokleta nedelja - - - - - - - 4. moja je pesma lagana
5. jesen u meni - - - - - - - - - -6. pusti nek traje
7. Pariz - - - - - - - - - - - - - - 8. samo san

3 comments:

Unknown said...

Ne znam da li će neko uopšte videti ovaj komentar.

Potpuno si upravu. To je bila promotivna kaseta. Dobijala se u džepu farmerki. Tih godina je Varteks dobio licencu za šivenje Levisovih stvari. Bile su potpuni hit. Jedna majica kratkih rukava (T shirt) mi je potrajala sigurno preko 10 godina. Mogu reći da sam bio emotivno vezan za nju. Crna majica sa slikom Njujorškog kipa slobode i natpisom Living legend.

Ja sam svoju kasetu, koja je išla samo uz farmerke, i to 501, negde izgubio. Bio sam presrećan kada sam u jednom lokalnom kafiću, krajem devedesetih otkrio da je imaju. Znao sam da s vrata gazdarici doviknem :˝Daj onu Levi's˝ i ona bi je pustila.

Iako je stara Jugoslavija imala odlične fabrike tekstila, neuporedivo bolje od ovoga što nam se danas nudi, počev od raznoraznih kineskih gluposti, pa do Zare i sličnog, za čime današnji klinci žude, ipak je i tada bio doživljaj imati prave Leviske. Za njih se išlo u Trst, to je bilo najbliže pravo inostranstvo, a i ˝Trst je naš˝. Nije ih bilo baš lako nabaviti, ali kada su se pojavile kao licencirani proizvod, ne postoji osoba koja nije otrčala u radnju i nabavila makar jedan komad. Ja sam imao par farmerki, jaknu, nekoliko majica (uključujući i pomenutu)... Brzo posle toga se zemlja raspala, a sa njom i mnogo toga još. Zato mi je ta kaseta bila toliko draga, podsećala me je na neko bolje vreme, na iskrenu radost posedovanja Leviski...

Aktivista Neumorni said...

Ovo je prelepa priča vezana za ovu kasetu koju sam slučajno našao u Beogradu na buvljaku i voleo bih sad da mogu da nadjem po svojoj ogromnoj arhivi ipokušaću da je nadjem jer bih voleo da obnovim link zbog ove priče. HVALA TI NA LEPOJ PRIČI ZASITA. Naše Levisice su meni trjaale ipo 10 godina! Naše majce iz Juge isto tako. To je bilo vreme solidne robe iz Juge. Stoka je sve to uništila "privatizacijom2 i užasom!

Kalla said...

Mala ispravka, kaseta nije išla samo uz Levis 501 farmerke, ja sam moju dobio u džepu Levis teksas jakne 😊 Inače, sjajba i nezaboravna promocija Parnog Valjka 🤗❤️