NACRTNA GEOMETRIJA

29 December 2011

RENESANS - Muzika srednjeg veka u Srbiji


Prvi album grupe RENESANS posvećen je renesansnoj muzici Srbije. RENESANS je grupa koja dosta posvećuje pažnje notnom sviranju i samim tim možete misliti koja je njihov amuka da nabave note (iz srednjeg veka) da bi bilo šta odsvirali. Čuo sam da je jedan od njihovih poslova i obilazak najvećih biblioteka u Evropi.





Pred vama je njihov prvi album a ima ih dosta. Karijera im je velika, sada su malo posustali ali imaju naslednike zvane JOCULATORES SLAVENIENSIS pa će njihov rad i delo preći sigurno na njih. No mi ovde znamo da cenimo njihov rad i zato postavljamo ovo opet i zbog jednog našeg novog čitaoca a bogami i prijatelja ovog bloga.

Link je inoviran!

Skenovi su moji i to bogte pita od kad, to je jedan od mojih prvih skinutih albuma za ovaj blog i internet uopšte! Tako da malo i evociram uspomene. . . .Volim ovu grupu i uvek ću voleti ovaj zvuk i nadam se da njihov duh nikad neće izumreti jer to što su uradili za naše podneblje to je neverovatno. Oni su iz mraka srednjeg veka izvukli tu lepu muziku i ulepšali nam dane u nekadašnjoj JUGOSLAVIJI. Zašto kažem baš JUGOSLAVIJA , zato što je to istina. Imali su ploče sa tematikom posebnih područj aone naš elepe bivše zajedničke domovine i to ih čini još većim i boljim.

1 comment:

Luka said...
This comment has been removed by the author.