PRODAJE SE VELIKO LEPO IMANJE U SOKOBANJI

PRODAJE SE VELIKO LEPO IMANJE U SOKOBANJI
Lepo imanje na brdu iznad SOKOBANJE na prodaju ili zamenu. Moguća gradnja ili obnova lepe stare vile. Moguć svaki dogovor.

NACRTNA GEOMETRIJA

05 November 2011

BOŽA TIMOTIJEVIĆ pisac teksta pesme "Devojko mala"


Ova fotografija nam je povod da objavimo prepeve ove prelepe pesme, himne celim generacijama iz 60-tih, jedne od najlepših pesama toga doba i uopšte najlepša pesma o ljubavi ikad stvorena ovde na ovim prostorima.

Pesmu je napisao DARKO KRALJIĆ a očigledno je sad ko je napsiao i tekst, BOŽA TIMOTIJEVIĆ, novinar i puiblicista.

Ovo je samo dokaz da najčuvenije pesme sveta stvaraju ljudi kojima muzika nije profesija. Elem pošto se uredništvu smešnog i nadasve odvratnog lsita BLIC iz Beograda omakla greška da tu pesmu izvode samo Idoli mi ćemo danas neplanirano psutiti čak 6 verzija izvodjenja ove pesme. Medju njima su i Idoli, Piloti i mnogi drugi.

Drago mi je da kroz ovu belešku podsetimo da čuvenu kompoziciju, kompozitora i tekstopisca iz jednog doba koje se nikad više neće vratiti ali koje će živeti u našim srcima a od sad i na našim blogovima

ДЕВОЈКО МАЛА

Famous song by great composer of YUGOSLAVIA, Darko Kraljić. Text by Boža Timotijević (on the picture above) and six versions of that great song from ex YU.

No comments: