NACRTNA GEOMETRIJA

22 April 2018

MAKEDONSKI RNR Demo snimci veoma retke pesme (proslava bloga)



Svi snimci su dosad neobjavljeni, a snimljeni su za Radio Skopje i  trunu u njegovim arhivama.

"Etida br.3" smatra se prvim radom grupe Leb i Sol, 1977.

"Izlez" je projekt Gare Tavitjana nakon njegovog prvog napuštanja Leb i Sol, 1981. Line-up je zasad nepoznat. Mogući gitarist je Arian Dema iz "Den za Den".

Trake "Den za Den" su pre-albumske verzije, kasnije blago modifikovane za album.

"Paskvelija" je bend Dragiše Soldatovića i Kokija Dimuševskog, formiran nakon raspada "Den za Den" i Kokijevog odlaska iz Leb i Sol. Bubnjar je Žarko Serafimovski, kasnije član Mizar.


"Pu" je prethodnica grupe "Leva Patika", koji kad su objavili album morali su iz imena odbaciti "Leva" zbog toga što je asociralo na...hm...Maršala. Massive Atack su doživeli isto "tek" 10 godina kasnije.

"Bastion" je synth-pop projekt Kirila Džajkovskog iz 1984 gde članuju još i Ana Kostovska (vokal) i Ljupco Stojsavljevic (bas). Autor tekstova je reditelj Milčo Mančevski. "Mister Kompleks" je pre-albumska verzija na makedonskom (inace album je u celosti na srpsko-hrvatskom). I ostale trake sa albuma postoje sa makedonskom verzijom teksta. "Emil vrati se" je snimljena nakon objavljivanja albuma, jedino na makedonskom.

"Berza" i "Mihonibi" zahtevaju dopunsko istraživanje u smislu identifikacije.

OVO JE NABAVLJENO DOSTA DAVNO ALI SAD GA PUŠTAM OVDE ZBOG 
10-TOGODIŠNJICE OVOG BLESAVOG BLOGA SA KOGA SKIDATE MJUZIKU, KRADETE I NE KAŽETE NI HVALA. TOTALNO STE NEZAHVALNA PUBLIKA ALI BAŠ ME BRIGA, TAKVI SU JUGOSLOVENI - NEZAHVALNI SU BILI I ZA DRŽAVU KOJU SU IMALI A KAMOLI ZA OVAJ BLOG!

1 comment:

discograph said...

Čestitke za najdugovečniji i najbolji blog i najupornijeg blogera