PRODAJE SE VELIKO LEPO IMANJE U SOKOBANJI

PRODAJE SE VELIKO LEPO IMANJE U SOKOBANJI
Lepo imanje na brdu iznad SOKOBANJE na prodaju ili zamenu. Moguća gradnja ili obnova lepe stare vile. Moguć svaki dogovor.

NACRTNA GEOMETRIJA

19 April 2014

BRANKO ĆOPIĆ - Priča o večitom stražaru

Sta reći o najboljem piscu za decu u Jugoslaviji osim sve najlepše.

Ovde imate zvučni zapis jedne predstave koja se zove Priča o vječitom stražaru i snimak je pozorišne predstave.

Mislim da je lepo i ovo imati čisto zbog podsećanja na partizane i njihovu herojsku borbu za sve ovo što danas imamao koliko god to glupo zvučalo svima vama ušančenim u vaše bedne nacionalsitičke tabore.

Ideja JUGOSLAVIJE, velike zajednice naroda i narodnosti je bila dobra za sve nas. Kad pomislim da su za tu ideju ginuli mnogi anonimni borci i da su u toj borbi za stvaranje novog lepšeg života ZAISTA položili i svoj život gade mi se one nacije, narodi i narodnosti koji su bili na strani rekacije i privrženi nacističkim vlastima. O njima se sve dobro zna samo što te nacije ne žele o tome da pričaju i da konačno shvate da su delovi njihovog naroda počinili tešek zločine nad Srbima, Jevrejima, Ciganima i ljudima komunističke orijentacije. Ti zlotvorski narodi i danas govore istu priču samo što danas to govore u stilu "ne bih pevao u Srbiji ni za sto miliona evra" i naravno pošto ih niko ne zove da pevaju ispadaju smešni. Ti ljudi naklonjeni zločinu prema drugim anrodima s kojima su do juče bili u kakvom-takvom bratsvu zaslužuju da budu prokleti.


No comments: