NACRTNA GEOMETRIJA

10 January 2014

Sećanje na BORU STANKOVIĆA 1979 2LP



Ovim albumom ćemo početi neku mini proslavu lika i dela pisca Bore Stankovića na ovom blogu. Ovo izdanje je verovatno te 1979. godine bilo posvećeno stogodišnjici rodjenja ovog pisca pa nam je to neki verovatni reper i za našu proslavu ovde.Ova prsolava je prošla ali evo nama opet linka dovde jer je ovih dana u Beogradu gostovanje Narodnog pozorišta iz Niša sa delom Bore Stankovića tako da eto i mi se uključujeme u sve to.

Na pločama ovakvog tipa vrvi od arhivskih snimaka i tekstova i pozorišnih izvadaka pa je to slučaj i sa ovim albumom. Na njemu nastupa veliki broj izvodjača i književnika vezano sve za temu BORA STANKOVIĆ i Koštana iz toga doba sedamdesetih i početaka osamdesetih godina u Jugoslaviji.

Tada su bili aktuelni Vera Čukić, Usnija Redžepova, Staniša Stošić, Jovan Miličević, Dara Plaović, Ansambl ŠUMADIJA, Božidar Kovačević. Jedan jako lep i kompleksan album je ovde pred vama.



Takodje ćemo dodati i ovu reklamu dole koja na pravi način reklamira gostovanje Narodnog pozorišta iz Niša u Beogradu ovih dana i reklamira upravo Boru Stankovića sa slikom ove gramofonske ploče.


ПУШТАМ ОВАЈ АЛБУМ ПОНОВО ЈЕР САМ НАБАВИО БОЛЈУ КОПИЈУ САМИХ ПЛОЧА. ЈАКО СУ ДОБРО ОЧУВАНЕ И НА ПРОДАЈУ СУ. ОМОТ ЈЕ ПОТПУНО НОВ.

2 comments:

Unknown said...

Link za ovaj Katalog o izlozbi je istekao

Muzika Balkana said...
This comment has been removed by the author.