NACRTNA GEOMETRIJA

05 August 2013

SKOPLJE 50 goidna posle 1963 - 2013



PRE NEKI DAN BILA JE JEDNA VELIKA TUŽNA GODIŠNJCA - godišnjica zemljotresa u Skoplju u nekadašnjoj JUGOSLAVIJI. Od kako se raspala naša lepa domovina NIKO VIŠE NE OBRAĆA PAŽNJU NA STVARI U KOJIMA SMO SE MEDJUSOBNO POMAGALI NEŠTIDIMICE.
Pogotovu je čudno što Makedonci nemaju ni jednu reč obraćanja svima koji su im svesrdno pomagali u ovoj teškoj nesreći. Bogami ja se sećam ovih dana i to sa jako tužnom konotacijom. Pa mi smo tih dana imali dane žalosti, zaboga, danas se toga niko ne seća ili NEĆE DA SE SEĆA. Najviše krivim Makedonce iz današnje Makedonije. KAKO VAS NIJE SRAMOTA BIVŠA PRAVOSLAVNA I JUGOSLOVENSKA BRAĆO? NIGDE NI JEDNA REČ PODSEĆANJA NA VELIKU POMOĆ SVIH NARODA I NARODNOSTI SA SVIH KRAJEVA JUGOSLAVIJE ZA VAŠU MUKU? PROSTO VIDIM DA STE SE ODRODILI OD SVOJE PRAVOSLAVNE BRAĆE I NE UMETE DA CENITE POMOĆ KOJA VAM JE STIZALA IZ NAJVEĆIH ZABITI ONE NAŠE JUGOSLAVIJE.

Nije ta JUGOSLAVIJA bila ko amerika danas, da ostavi NjuOrleans bez i dinara za obnovu pa taj grad i dalje čami napušten kao neki grad duhova. Mi JUGOSLAOVENI smo imali visoku svest o tome kad neko ima ovako veliku muku kakav je zemljiotres.

Ide ovde i mali film koji je očigledno snimila srpska televizija u razgovoru sa Makedoncima iz prve ruke.Nisu se ni oni nešto proslavili sa znanjem o tom teškom danu za Makedoniju i JUGOSLAVIJU. No sve u svemu ajde da bar ovaj sajt podseti na jednu veliku muku onog doba.



No comments: