PRODAJE SE VELIKO LEPO IMANJE U SOKOBANJI

PRODAJE SE VELIKO LEPO IMANJE U SOKOBANJI
Lepo imanje na brdu iznad SOKOBANJE na prodaju ili zamenu. Moguća gradnja ili obnova lepe stare vile. Moguć svaki dogovor.

NACRTNA GEOMETRIJA

30 August 2012

DUBRAVKA NEŠOVIĆ 1981


Naša jugoslovenskka vedeta starogradskih pesama i romansi DUBRAVKA NEŠOVIĆ opet je ovde. Mi volimo da se podsećamo glasa ove pevačice jer je ona heroina i svoje karijere i ove vrste muzike. Ona se u jednom momentu svog života odlučila da predje na izvodjenje samo starogradskih romansi i to je bila nena prekretnica u životu. Romanse kao romanse, ja lično mislim da te pesme imaju kvalitet i nivo napolitanskih pesama. Kad ih pevaju operski pevači one psotaju arije koje nemaju svoje opere. Upravo ovo je taj slučaj, veliki operski glas izvodi starogradske romanse i pesme zarad svog ličnog zadovoljstva u svemu tome. Ta velika pevačica je i u Skadarliji imala neku vrstu škole za pevanje ovakvih pesama i to je sve naravno bilo moguće u toj našoj JUGOSLAVIJI.

DUBRAVKA NEŠOVIĆ


Tužna je današnja sudbina ove velike pevačice. Njen sin ju je šutnuo u DOm za stare negde u Beogradu i ona, jadna, takva velika veličina operskog pevanja u Srba provodi svoje dane u takvoj vrsti ustanove. Njenom sebičnom sinu je verovatno zinulo dupe za stan, sigurno ga je i prodao, no svoju majku veliku pevačicu starogradskih pesama i romansi ostavio je da trune u Domu za stare. TEŠKA SRAMOTA ZA SRBIJU i ujedno pokazna vežba gde završavaju velike estradne zvezde JUGOSLAVIJE koje njihove porodice tako olako odbiju od sebe. Nije ona jedini slučaj. Nedavno su i jednu od dve tri najveće balerine JUGOSLAVIJE šutnuli na ulicu jer je dementna i oteli joj stan. I to potpuno nepoznata lica!?!??!?

No comments: