NACRTNA GEOMETRIJA

04 May 2011

Umro je Drug TITO

4. maj 2009: 29 godina je prošlo od fudbalskog derbija Hajduk - Crvena Zvezda, prve fudbalske utakmice na novom Poljudskom stadionu. Na radiju Beograd je tekao radio-prenos:

... sudija Muharemagić samo je raširio ruke, pokazao da se akcija nastavi, nije ništa svirao. No, čini se da je ipak mogao da pokaže da je to slobodan udarac za fudbalere Crvene Zvezde. Ovako ... nastavlja se akcija Hajduka... ali samo za kratko ... i evo kontranapada Crvene Zvezde. Vladimir Petrović ide sada u šesnaesterac ... on je prešao desnog beka Primorca...onda je centrirao ... divna prilika za fudbalere Crvene Zvezde...i prosto je neverovatno kako Blagojević nije doveo Crvenu zvezdu u vodstvo sa 2:0. Zasluzuje da se to podrobnije opiše. Vladimir Petrović je levom stranom prodirao nezadrživo, startovao je Primorac, međutim ostao je iza leđa kapitena Crvene zvezde. Onda je Vladimir ...

- A sada da čujemo muziku iz studija (glas spikera u studiju)

(spikerica u studiju nakon 15 sekundi stanke):

Radio Beograd, 1. 2. i 3. program i Beograd 202. Udružene Radio stanice Srbije i Radio Titograd.
CK SKJ i Predsjedništvo SFRJ objavili su večeras u 18 časova proglas u kome se kaže:

Radničkoj klasi, radnim ljudima i građanima, narodima i narodnostima Socijalističke Federativne Republike Jugoslavije - Umro je drug Tito.



Shvatićete naravno da na ovom blogu danas nema muzike jer je to dan podsećanja na smrt našeg dragog predsednika JOSIPA BROZA TITA.


2 comments:

JASNA said...

I nakon tolikih godina ovo izaziva sok.Hvala lijepa za ovaj tekst i pomen na dragog druga i COVJEKA.

Aktivista Neumorni said...

Licno mislim da treba da se podsećamo na Njega ceo naš život, svi mi koji smo se rodili, rasli i stasavali u toj JUGOSLAVIJI. Živeli smo mnogo bolje i red je da se bar ovom malom pažnjom odužimo ovom čoveku.