NACRTNA GEOMETRIJA

29 November 2010

TITOVO ime kao sloboda zrači 1977 FESTIVAL VOJNIH ORKESTARA


Dobro znate koji je danas dan? Dan posle mog rodjendana? Ne, zaboga danas je DAN REPUBLIKE JUGOSLAVIJE, 29. novembar, praznik koga se rado sećamo jer nam je omogćuvao pravi predah od oko tri dana. Oni koji su živeli u Beogradu za 28. novemabar su mogli da prisustvuju paljbi topova ispred Narodne skupštine na taj dan.

Sve u svemu jedan lep bivši praznik koji je tada imao smisla. Imao je i neki veći smisao, bio je to STVARNI praznik jedne države, bio je to dan kada je ona politički nastala, Odlukom nastalom u gradiću Jajce. Tada su komunisti zaista imali prave odluke koje su bile donešene kao pravi akti. Setite se svi vi koji dolazite ovde kako su vaše današnje vlasti došle na vlast. Neko ubijanjem, neko rušenjem a neko potpomognut od stranih trupa. Svako na svoj (nasilan) način. No komunisti zu znali da kažu kraj nasilju sada počinje pravna država. Tako i bi i jednog lepog 29. novembra 1943 nastala je država JUGOSLAVIJA. Od tada su jugoslovenske partizanske snage bile vojska koja oslobadja svoju novu državu što je tako i bilo.

Pred nama je ploča koja, ja mislim, nije do sada vidjena nainternetu tako neka nam posluži da proslavimo ovaj 29. novembar praznik naše bivše zajedničke države. ŽIVELA JUGOSLAVIJA!
Ovo je "živi" snimak jednog festivala vojne muzike u Sarajevu kada su nam došli i neki vojni ansambli iz prijateljskih zemalja. Izvanredan hepening, lepa muzika i naravno obratite pažnju kak je naš vojni orkestar bio najuvežbaniji.

Žao mi je kad se setim ovog dona, pomalo sam i tužan jer zaista ne verujem da ćemo ga ikad više proslaviti ZAJEDNO. Zato neka ovo bude virtuelna proslava praznika države koja virtuelno postoji i živi po ovakvim blogovima. Hvala svima koji prave slične sajtove i prisećaju se te države, to znači da je ona vredela i nama i svima oko nas.

ТИТОВО ИМЕ КАО СЛОБОДА ЗРАЧИ

On this day, November 29th, 1943 in small but pictoresque city of Jajce YUGOSLAVIJA had been born by partizans of TITO. After this day partisans were fighting to liberate their and our country called YUGOSLAVIA. We were liberated from german nazis on May 9th, 1945.

No comments: