NACRTNA GEOMETRIJA

01 July 2010

Hor KOLIBRI 1978 Cveće za moju mamu


Šta bi drugo pevao ovaj čuveni hor JUGOSLAVIJE nego lepu muzikicu za mame, tate ili drugu decu? I ovaj put pevaju lepu dečiju muziku ali posvećenu mamama za njihov praznik 8. mart koji su komunisti jako cenili.

Taj praznik je danas skrajnut jer svi znamo da su ove "demokratske" vlasti oponenti levoj misli pa i ovakvim praznicima koji se veličaju samo u komunističkim sistemima.

U svakom slučaju neki od nas koji su voleli JUGOSLAVIJU veoma su cenili i ovaj praznik. Tog dana je postojala mogučnost da se udvarate i nepoznatoj devojci ili ženi i osvojite je jer su toga dana bile dosta ranjive. Znale su i bile su svesne ovog praznika i svaka žena je čekala svoj poklon. Bilo je dosta lepih i dirljivih scena. Najlepši muški pristupi su bili čak i po novinama. Sve je to bio deo udvaranja u našoj nekadašnjoj JUGI. Te naše žene, devojke ili gospodje bile su nekako pristupaćnije toga dana i lepo su se smejale i bile vesele na poslu. Sve je to nestalo nestankom JUGOSLAVIJE ali lepo sećanje je ostalo.


No comments: