NACRTNA GEOMETRIJA

16 November 2009

BRUNO SEBASTIAN 1976 Znamenite operne arije


Poznati operski vokal Italije na ovoj ploči peva najpoznatije arije sveta na sebi svojstven lagani način, bez opterečenja, skoro kao renesansni umetnik.

Obratite pažnju na izvanredni omot i fotografiju na kojo bi mu zavideli dizajneri omota Toma Jonesa ili Engleberta Humperdinka.

BRUNO otpevaj nam to ponovo

Šta će on ovde? Pa izgleda da se odomaćio na pločama klasične operske muzike različitih izvodjača i bio je gost svih operskih kuća JUGOSLAVIJE, zašto ne bi bio gost JUGOZVUKA? Ako primetite ovo je originalna ploča, nije licenca neke strane ploče, što znači da je snimljena ovde u originalu.
I dalje, na interenetu o ovom pevaču ima jako malo toga osim da je bio kativan 1969-1971 kao operski pevač. Dalje se gubi svaki trag. Činjenica da na ovom blogu imamo već dve ploče sa njegovim vokalom koje nisu baš svuda u svetu notirane.
________________________________________________________________

KOMIT naš povremeni saradnik i kritičar nam je poslao obaveštenje o smrti ovog pevača velike svetske reputacije i čoveka očigledno rodjenog u blizini nekadašnje Jugoslavije gde je imao dosta snimljenih ploča. Hvala KOMIT!

Messaggero Veneto je 25. septembra ove godine objavio vijest da je Bruno Sebastian umro u 73 godini. Ko zeli neka pogleda citav tekst na stranici:

E morto BRUNO SEBASTIAN tenore friulano giramondo


4 comments:

komit said...

Messaggero Veneto je 25. septembra ove godine objavio vijest da je Bruno Sebastian umro u 73 godini. Ko zeli neka pogleda citav tekst na stranici: http://messaggeroveneto.gelocal.it/dettaglio/%C3%A8-morto-bruno-sebastian-tenore-friulano-giramondo/1730284

Inace postoji neki problem kod skidanja ovoga albuma. Dva puta sam pokusao i otprilike nakon 20 % skinutoga materijala dolazi do rekida.

Pozdrav od Komita

Aktivista Neumorni said...

KOMITO hvala za ovu informaciju, naravno veoma tužnu i deprimirajuću. U svakom slučaju mi smo postaviliovaj album kao sećanje na jedno prošlo vreme kad je JUGOSLAVIJA bila itekako važna zemlja i za ovako velike pevače.

Aktivista Neumorni said...

KOMITO veza odličn radi sninuo sam album za manje od 4 minuta.........

komit said...

Sve je u redu i ja sam skinuo.

Pozdrav