NACRTNA GEOMETRIJA

03 November 2009

ALAN FORD kod Tita


Neobična epizoda najčuvenije ikone stripa u nekadašnjoj JUGOSLAVIJI - Alan Forda. Zaista ja je sad prvi put vidim ako neko nešto zna više nek javi. Čini mi se da je ovo malo drugačiji crtač ili kao da se neko okoristio crtežima i likovima ALANA FORDA da bi ubacio i priču o Titu. No nisam siguran. JAVITE SE AKO ZNATE NEŠTO.

Cela epizoda može se skinuti O V D E.

Alternativni link ka ovoj epizodi dobili smo zahvaljujući jednoj našoj čitateljki i prijatelju ovog bloga. Hvala ND. LINK

9 comments:

komit said...

Stranica 1 nije citava, a stranice 2 nema.

Betty Boop said...

E da..imas pravo ovo se i jeste neko okoristio..radi se o tome da je crtac Andrej Brcic Flumiani,e sad navodno je ta epizoda objavljena u "Mladini" a Brcic je kasnije neke verzije crtao i u Globusu..medjutim ni jedno ni drugo nema veze niti odobrenja sa originalom..neki kazu da je "Grupa TNT kod Tita u Beogradu" neka jubilarna ali neregularna epizoda,dok drugi tvrde da je odobrena od strane maxmagnus corp.
Inace su slike preuzete iz raznih epizoda i sastavljene u ovu-prepoznajem slike iz peizode 39 "Stara dobra vremena" i cak sliku iz epizode 48"umro je bogati ujak".Inace je ovaj strip jedno vreme bio zabranjen,najpre je 80-ih deljen po sajmovima nije ga bilo u prodaji,pojavio se tek kasnije najpre u Hrvatskoj negde 90-ih rekla bih..cak i postoji strip gde se pojavljuje Hitler,zove se "Otok mracnjaka" mislim da je epizoda 125 ili 126 sad nisam sigurna,ta je regularna jer je imam moram pogledati..imam puno stripova Alana Forda tako da znam o ovome sto posto da je tako..jos da dodam:Bivsa Jugoslavija je bila jedina zemlja(osim naravno Italije)gde je taj strip imao popularnost. Bili su pokusaji objavljivanja u Francuskoj i u Brazilu, ali izaslo je samo nekoliko brojeva.

haralampije said...

Molim te ako moyes ponovo uploaduj prvu (fali pola scana) i drugu stranicu. Zahvaljujem

haralampije said...

molim te uploaduj ponovo prvu (fali pola strane) i drugu stranicu (fali cela, zahvaljujem.

Aktivista Neumorni said...

Znam i ja da stranica 1 nije čitava, žao mi je društvo takva je kakva je.
Dobio sam loš sken i to je to.....

haralampije said...

Ma, ok, hvala i za ovo sto si postavio.

haralampije said...

E, sad tek vidim, ovaj drugi link je 100% OK, Hvala i tebi a pogotovo citateljki (jel Betty Boop u pitanju, ako nisam indiskretan?)...

Betty Boop said...

Ma kakvi indiskretan....hehehe...uzivaj u citanju pozdrav svima

Sergej said...

Linkovi ne rade, pa ako neko treba.
https://www65.zippyshare.com/v/oItb4fGV/file.html