NACRTNA GEOMETRIJA

10 January 2011

BOŠKO PETROVIĆ & NEVEN FRANGEŠ 1986 Sarabanda


Ovaj album modernog džeza (contemporary jazz) nastao je verovatno pod uticajem rada i dela Čik Korije i Gari Bartona i teba mu odati počast. Naime ova ploča je autorski mnogo bolja od ploča pomenutog dvojca (bili su u Beogradu prošle godine) jer kombinuje malo više ritma i to sa ovih prostora. Dalje neobična je i ideja da se sve ovo odsvira kao koncert, dakle uživo, pred praznom dvoranom V. Lisinski u Zagrebu.

Snimak je odličan, ploča je nova zahvaljujući našem donatoru Iliji koji je nesebično dodao šmek ovom blogu. Hvala Ilija!

Boško Petrović plays vibraphone and Neven Frangeš plays piano. Recording SARABANDA is obviously dedication to Gary Burton and Chick Corea and is much interesting than thiers. This recording was made behind empty hall of Vatroslav Lisinski, one of few famous halls in former Yugoslavia in Zagreb.

NAŽALOST GOSPODIN BOŠKO PETROVIĆ JE NAPUSTIO OVAJ NAŠ TUROBNI SVET I ZAPUTIO SE KA VEČNOSTI. HVALA VAM ZA SVE LEPE PLOČE GOSPODINE PETROVIĆU I NADAM SE DA ĆETE SRESTI SVOJE UZORE I SA NJIMA ODSVIRATI PO NEKU IMPROVIZACIJU. SADA, ČINI MI SE, IMATE BOLJE DRUŠTVO. HVALA VAM GOSPODINE PETROVIĆU, JOŠ JEDNOM. JUGOSLOVENSKI JAZZ NE BI BIO NIŠTA DA NIJE BILO VAS.

No comments: