NACRTNA GEOMETRIJA

22 December 2010

SEPTEMBER Dva albuma, dva singla i LIVE snimci



Grupa SEPTEMBER
je bila završnica moćne muzičke scene Jugoslavije. najveća grupa džez rock i fusion orijentacije, moćan pevač velikih glasovnih mogućnosti i dobar repertoar odlike su ovog benda sa slovenačkog dela jugoslovenskog prostora.

Inače okuplili su se i 2003. godine na koncertu grupe DEEP PURPLE u Ljubljani kao predgrupa i zvučali bolje od Parpla. Šteta da taj koncert niko nije snimao.......

Postava ovog benda izaziva strahopoštovanje jer je to ustvari džez-rock reprezentacija Jugoslavije u malom. Najbolja ritam sekcija Juge Čarli Novak- Ratko Divjak je iz ovog benda. Kornelije Kovač je hteo da pravi super džez rock bend Jugoslavije upravo sa delovima ovog benda. Postoji i slika i postoji ta saradnja na prvom solo albumu K. Kovača.

Tihomir Pop Asanovic je legenda ove vrste muzike sa prostora Jugoslavije a Janez Bončina pevač koji ima "iskopirani" glas Dade Topića i veći registar od njega. Jože Braco Doblekar - legenda udaraljki sa ovih prostora i tako dalje....... Sa ovom kolekcijom nastavljamo da punimo blog snimcima tako da imate šta da skidate ovih dana pred prazinke zar nije to lepo?


2 comments:

danmar said...

Ovo je super. Stvarno reprezentacija muzicara iz najboljih dana Yu muzike. Hvala puno.

Aktivista Neumorni said...

I ja mislim da je grupa SEPTEMBAR reprezentacija jazz-rocka JUGOSLAVIJE.