NACRTNA GEOMETRIJA

16 August 2009

XENIA uživo u beogradskom SKC-u 1983. godine

Početkom osamdesetih Robert Funčić i Vesna Vrandečić osnovali su pop-rock grupu 'Xenia'.

Prvi album "Kad nedjelja prođe" objavljen je 1983., a najpoznatije pesme s albuma su Iznenadi me i otvorena lezbo-ljubavna pjesma Moja prijateljica. Svojim glasom i izvodjačkim performansama pevačica V. Vrandečić neodoljivo je podsećala na 'Blondie,' a album im je doneo odličan ugovor s Jugotonom, prema kojem su morali izdati tri albuma u tri godine. Došao je onda mega-hit singl Troje, ali album "Tko je to učinio" (1984.) nije ni približno ponovio uspeh svog prethodnika. Godinu dana kasnije grupa je prestala s radom, ali i sa samo dva albuma uspeli su da zauzmu visoko mesto u jugoslovenskoj pop-rock muzici.


Pred vama ovde je koncert održan u SKC-u Beogradu 26. juna 1983. godine. Koncert je snimljen sa soundboard-a i ima odličan zvuk, mada je snimak malo stariji za pojmove sakupljača. Pass jugozvuk ako zatreba i za one novajlije koje dodju prvi put.

Postoji intervju sa ovom mačkom ali morao bih to da nadjem i postavim ovde kad se setim jer ipak ovde ima oko 1200 postova o kojima treba brinuti, zatim tu ste vi sa nekakvim svojim zahtevima, pa dragi donatori koji rade ubrzano pa svi oni koji dugo dolaze, ipak je ovo blog of note i moramo se svi brinuti o njemu. Treba da znate da albume i kasete kupujem (istina jako jeftiono po buvljacima), CD-ee uzimam u radnji (onoj JUGOTONOVOJ) i kad tražim donacije volim više da mi pošaljete snimke nego pare. Skupljati pare po ovakvim blogovima je prava glupost. Govori više o vlasniku nego o blogu. Zato budite dobrodošli skidajte dok se ima, i ne postavljajte baš preterano glupa pitanja. Obnavljanje linkova ide sve teže i teže jer je broj postova na ovom blogu oko 1200. Tako da kad nešto tražite molio bih vas da budete nešto uljudniji nego do sada.

UNAPRED HVALA! KREĆEMO USKORO KA BROJCI OD 500.000 POSETILACA.....



No comments: