PRODAJE SE VELIKO LEPO IMANJE U SOKOBANJI

PRODAJE SE VELIKO LEPO IMANJE U SOKOBANJI
Lepo imanje na brdu iznad SOKOBANJE na prodaju ili zamenu. Moguća gradnja ili obnova lepe stare vile. Moguć svaki dogovor.

NACRTNA GEOMETRIJA

02 August 2017

TONE JANŠA - Goa - alternativni progresivni džez iz Jugoslavije


Odličan album vrlo progresivnog džeza za ono vreme u Jugosalviji. U to vreme je i firma ECM iz Nemačke postala poznata i tako pod uticajem te firme i nastaje nekoliko ploča džeza u Jugoslaviji medju kojima je i ova.

Sećam se da sam išao i Ljubljanu negde 1983 - 1984 jer sam čuo ovde u Beogradu da tamo mogu da se kupe ploče te firme i zaista je tako i bilo . To je bila jedna ogromna radnja ploča kod MERCATORA u Ljubljani gde sam prvi put kupio nešto zaista dobro a to je RETURN TO FOREVER od firme ECM.

Kupio sam oko deset ploča sve po 20 DM u ono vreme. Medju njima je bio i DAVE LIEBMANN i JULIAN PRIESTER.

VRAĆAMO JOŠ JEDAN MOĆAN DŽEZ ALBUM BIVŠE NAM I DRAGE NAPE LEPE JUGOSLAVIJE jerr je ovo jedan od najmoćnijih izvodjača tte naše države! Jedan je i od najpriznatijih u svetu i kao takav zaslužuje povratak na ovaj sajt!

4 comments:

Eli Grant said...

Pozdrav druze, opet ja :) Da nemas nesto od Bebi Dol, neke raritete, bilo sta... Javi :)

Aktivista Neumorni said...

Imam jedan lep vido iz Beograda, sa koncerta LEB I SOL gde je gost bila sa vokalima upravo Bebi Dol jer je ona i na ploci nastupaala sa gostujucim vokalima! Mozda to i postavim na YOUTUBE

Milan Filipović said...

Coleman Hawkins:

https://1fichier.com/?i5efa7r6ac

Aktivista Neumorni said...

HVALA herr Milane