NACRTNA GEOMETRIJA

08 January 2017

L V BEETHOVEN 9. simfoija, Zagrebačka filharmonija uživo 1981. godine (fali deo)



DA DOBISMO NEŠTO LEPO OD JENOG NAŠEG OPAKOG ČITAOCA, inače već dobrano zaraženog ovim sakupljačkim poslom i kao što vidite on ozbiljno shvaća sve lepote tog hobija. Da nije tako ne bismo imali prilike da čujemo ovako jedno lepo staro izvodjenje najčuvenije simfonije uopšte i najpoznatije Betovenove simfonije! Ono što je važno da znate fali deo i to onajmoćni uvodni deo ali meni je i ovih 50-tak minuta važnije nego išta jer je važno čuti jedan "živi" snimak posle toliko godina gde su sva braća zajedno, i Srbi i Hrvati! Tu je i Radmila Smiljanić, Neven Belamarić i dirigent Lovro Matačić tu je i čuveni hor "Ivan Goran Kovačić". ŠTA ČOVEK MOŽE LEPŠE DA POŽELI OD OVOG?

Hvala gospon M G 

Ovakva otkrića medju snimcima koji se zagube po raznim mestima na ovoj našoj planeti me samo teraju da i dalje istražujem naravno sa svims vojimd rugarima koji su sa mnom povezani na tom "poslu" ako tako može da se kaže. ŽIVEO NAŠ VEOMA KORSITAN HOBI!

ŽIVELA JUGOSLAVIJA

LEP SNIMAK SA NOVIM LINKOM za jednog našeg čitaoca veoma ažurnog u sakupljanju i koji nam jeo dmah posleo istu ovvakvu lepotinju!

No comments: