PRODAJE SE VELIKO LEPO IMANJE U SOKOBANJI

PRODAJE SE VELIKO LEPO IMANJE U SOKOBANJI
Lepo imanje na brdu iznad SOKOBANJE na prodaju ili zamenu. Moguća gradnja ili obnova lepe stare vile. Moguć svaki dogovor.

NACRTNA GEOMETRIJA

17 May 2016

IGOR SAVIN za ljubitelje elektronike


ELEKTRONSKA muzika ovog majstora
je sasvim nešto grugačije. U svakom slučaju Igor je instrumentalista velikih mogućnosti i htenja. Iza njega je ostalo ova dva albuma koja su žanrovski potpuno različiti. I u toj različitosti ovde se

vidi da je to moćan momak. Sigurno to jeste kad ga postavljamo ponovo.

Svi vi, dragi posetioci, koji znate nešto više o ovom momku ostavite ovde komentar. Da li danas svira, radi ili je jednostavno u penziji ne zna se. Još nam niko nije dostavio podatke o današnjem statusu ovog vrsnog muzičara inovatora svog vremena. Javite se!

ИГОР САВИН 


NEVEROVATNO STARI LINK sa preko 650 skidanja?!?!?

5 comments:

kolja said...

Majstore dragi!
Jeli može da osvežiš link ili da staviš ove odlične stvari na neki drugi sajt!
hvala

changee77 said...

igor savin je profesor glazbe, završivši muzičku akademiju u zagrebu
rođeni je osječanin i odličan studijski glazbenik, sklon jazzu, te aranžiranju pjesama drugih autora
čangi

Anonymous said...

Igor Savin je ziv i zdrav i jos uvek radi -- trazio sam ga preko google i citao neki njegov intervju koji je dao pre godinu-dve. Croatia Records objavio je 1998. godine dupli CD "Montse" od Igora Savina. Izmedju ostalog, na CD-u je muzika iz filma "Aloa: praznik kurvi". Vec duze vremena pokusavam da kupim ovaj CD, na zalost bezuspesno. Ako neko slucajno ima CD, molim podelite sa nama ostalima koji cenimo muziku g. Savina.

Anonymous said...

http://jazz.hr/glazbenici/clan_hr.htm?CODE=205

Igor Savin
Igor Savin

Mjesto i datum rođenja:
Zagreb, 29.07.1946.

Adresa:
Palmotićeva 32 a, 10000 Zagreb

Telefon:
+385 (0) 1 4873375
Pijanist, vibrafonist, skladatelj, aranžer i producent Igor Savin je svestran glazbeni umjetnik. Odrastao je u klasičnoglazbenom okrilju uz oca istaknutog hrvatskog dirigenta, skladatelja i opernog redatelja Dragutina Savina (dugogodišnji ravnatelj Osječke opere), koji ga je još u predškolskoj dobi često vodio sa sobom na pokuse u osiječko Hrvatsko narodno kazalište. Najraniji susret s kazalištem razvio je u budućem skladatelju poseban senzibilitet za glazbu u službi drame. Stilski ga je odredilo rano iskustvo brodskog pijanista kada je turiste satima morao zabavljati popularnim i vlastitim improviziranim skladbama u salonskom tonu. Naime, kao klasično školovani glazbenik (studirao je na Teorijskom odjelu Muzičke akademije u Zagrebu) Savin je bio jedan od prvih hrvatskih polaznika prestižnog američkog učilišta za suvremenu glazbenu industriju Berklee College of Music u Bostonu gdje je studirao harmoniju, improvizaciju i skladanje. Kao osamnaestogodišnjak utemeljio je svoj prvi jazz sastav. Svirao je klavir i vibrafon u simfonijskim, studijskim i festivalskim orkestrima, te u Big bandu HRT-a u kojem danas djeluje kao glazbeni producent. Surađivao je s najznačajnijim hrvatskim jazz glazbenicima i nastupao na raznim jazz festivalima. Autor je glazbe za mnogobrojne filmove, među kojima i crtane, televizijske emisije, kazališne predstave, balete, radio drame, big bandove, zborove i simfonijske orkestre. Nadahnuće za svoje skladbe, posebice na polju jazza, nerijetko je pronalazio u narodnim glazbenim motivima.
Godine 1984. utemeljio je elektronički studio Koncertne dvorane Vatroslava Lisinskoga za snimanje elektroničke glazbe, a danas djeluje u vlastitom digitalnom studiju. Uz saksofonista Željka Kovačevića djeluje u duu Modo Novo s kojim je održao niz koncerata u Hrvatskoj i inozemstvu i objavio albume Modo Novo - Musica sacra antiqua croatorum, Music of Erik Satie, Live in Dubrovnik i Musica sacra antiqua croatorum - Christus natus est hodie. Dobitnik je brojnih nagrada i priznanja, između ostalih nagrade Međunarodne federacije kino klubova, počasne diplome Gijon '97, te Nagrade Miroslav Sedak – Benčić Hrvatskog društva skladatelja 2004. godine za skladbu Vitar piri.

Aktivista said...

FANTASTIČAN ČLANAK za pročitati.

Drago mi je da još stvara i radi jer je ovde na ovom blogu nekakva vrsta heroja elektronske muzike.