NACRTNA GEOMETRIJA

09 October 2014

BORIS BIZETIĆ 1976


LEP STARI ALBUM, možda njegov prvenac, a prepun lepe muzike  za dame. Da za dame. On je pisao muziku tkao da su gospodje u godinama uživale uz ovo a mlade gospojice padale na tu romantiku. Priznajem da mi se svidjao ovaj njegov period muzike, pre onog nakaradnog debilnog sa ROkerima sa Moravu! Taj kasniji period njegovog "stvaralaštva" je potpuno PREKRIO ovaj period koji je po meni značajniji ali on sam je za to kriv.

Ploče kao što su ova i neke njegove potonje i ploče i singlovi pokazuju nam ga kao izvanrednog kompozitora i čovek aposvećenog lepoj pesmi. Na ovoj ploči ih ima koliko hoćete.

SVAKA JE LEPA ZA SEBE


Šta bi čovek trebalo da kaže o fenomenu BORIS BIZETIĆ? Samo lepe reči imam za ovaj njegov period stvaranja,  ove lepe pesme su ostale u narodu i koa neka naša lepa romantična baština. Sve ono ostalo vezano za Rokere s Moravu trebalo bi čovek da okarakteriše kao najcrnji šund i svi dobro da shvatimo da je on tom grupom i njenom "muzikom" ustvario udario put pravcu turbo-folk. Dakle turbo-folk počinje iz doba JUGOSLAVIJE i toga ne treba da se stide muzičari već slušaoci. SLUŠAOCI I KONZUMENTI ovog nakradnog pravca (za koji englezi kažu da je jedan veoma originalan muzićki pravac?!?!?). Da nije bilo takvih konzumenata ne bi bilo ni takvog pravca

No comments: