PRODAJE SE VELIKO LEPO IMANJE U SOKOBANJI

PRODAJE SE VELIKO LEPO IMANJE U SOKOBANJI
Lepo imanje na brdu iznad SOKOBANJE na prodaju ili zamenu. Moguća gradnja ili obnova lepe stare vile. Moguć svaki dogovor.

NACRTNA GEOMETRIJA

30 June 2014

Mehmed Jusić Pjesma Gavrilu Principu


O lepa stvar za preslušavanje. Herojsko doba kakvo je bilo u vreme Gavrila Principa ovde je opevano na ovom izvanrednom singlu koji izvodi MEHMED JUSIĆ sa svojimorkestrom. Ajde da čujemo kakva je ta, čija je ta

Pjesma GAVRILU PRINCIPU

Gavrilo Princip (Serbian Cyrillic: Гаврило Принцип, pronounced [ɡǎʋrilɔ prǐntsip]; 25 July [O.S. 13 July] 1894[2] – 28 April 1918) was the man who assassinated Archduke Franz Ferdinand of Austria and his wife, Sophie, Duchess of Hohenberg, in Sarajevo on 28 June 1914. Princip and his accomplices were arrested, leading Austria-Hungary to issue a démarche to Serbia known as the July Ultimatum. This set off a chain of events that led to World War I. Princip was a Yugoslav nationalist associated with the movement Mlada Bosna (Young Bosnia) which predominantly consisted of Serbs, but also Bosniaks and Croats.
THESE EVENTS LED TO FIRST YUGOSLAVIA.

 U današnje vreme naravno Hrvatima i muslimanima u Bosni draži je propalitet od franca fedinanda nego sloboda koju im je doneo atentat u Sarajevu. To je čudno jer danas saznajemo da se u to vreme, dakle do 1914. godine, iselilo 140.000 muslimana iz Bosne a svega 40.000 Srba, naravno zbog nezadovoljstva vlašću u Bosni. carska vlast je naselila tu prazninu sa čak 230.000 Hrvata i pokatoličenih Srba!!!! To sve možete naći u antisrpskom listu Danas koji je izašao na Vidovdan u Beogradu i imao skoro sto strana.
Do sad je ova pjesma skinuta čak 148 puta!?

No comments: