PRODAJE SE VELIKO LEPO IMANJE U SOKOBANJI

PRODAJE SE VELIKO LEPO IMANJE U SOKOBANJI
Lepo imanje na brdu iznad SOKOBANJE na prodaju ili zamenu. Moguća gradnja ili obnova lepe stare vile. Moguć svaki dogovor.

NACRTNA GEOMETRIJA

26 May 2014

MOJI DRUGOVI IZ PLANINSKE ČETE U ŠKOFJA LOCI 1983


RAZLOG ŠTO OVO STAVLJAM JE DA SE EVENTUALNO, MOŽDA, TI MOMCI I JAVE. NAŠA PLANINSKA JEDINICA JE BILA KAO JEDAN, ZAISTA. BILI SMO IZVANREDNI DRUGOVI, POMAGALI SMO SE I POMAGALI. BILO JE TU SVIH NARODA I NARODNOSTI A NAJBOLJI DRUGARI SU MI BILI DVA HRVATA, DVA SLOVENCA, MADJAR iz Ade I BOSANAC. NEKI OD NAS SU KASNIJE BILI PREMEŠTENI U TOLMIN I PONOVO SMO BILI ZAJEDNO KAO JA I BOSANAC SA SLIKE KOJI SE SLIKAO OVDE SAMO U KOŠULJI. IZVANREDNO VREME I ODMAH MI IDU LEPE USPOMENE NA NAŠE "IZLASKE" KASNO NOĆU PO JABUKE U OBLIŽNJA SEOSKA IMANJA. INAČE SEOSKE JABUKE U SLOVENIJI SU TOLIKO BEZUKUSNE KAO DA TI SELJACI ZNAJU DA ĆEMO MI VOJNICI DA IH KRADEMO PA IH PRAVE ONAKO ODVRATNIMA HA HA. JA SAM LIČNO MNOGO VOLEO DANE PROVEDENE U ŠKOFJA LOCI I O TOME SAM PRIČAO A SAD SAM EVO OTKRIO I SLIKE. JA SAM ONAJ SA POMALO BRADE (niko me nije ganjjao zbog toga!). HVALA SVIM OFIICIRIMA I SVIMA KOJI SU MI UČINILI DA OVAJ DEO ŽIVOTA PROVEDEM IZVANREDNO. HVALA JUGOSLAVIJI I HVALA JNA! SVE OVO SE DOGADJALO 1982-ge godine od septembra do decembra kad sam prešao u Tolmin, još ludje i lepše mesto da čovek služi vojsku!

Imam i jednu epizodu, tu na jednoj od tih sika je i momak sa malim brčićima  koji je stalno padao u nesvest na smotrama pa smo morali da ga hranimo sa dva obroka svaki put. Imao je veliku mišićnu masu pa verovatno zbog toga. HVALA SVIMA NA LEPOM VREMENU MOG ŽIVOTA. VOLEO BIH DA VAS SVE VIDIM I RUKUJEM SE SA VAMA!

No comments: