PRODAJE SE VELIKO LEPO IMANJE U SOKOBANJI

PRODAJE SE VELIKO LEPO IMANJE U SOKOBANJI
Lepo imanje na brdu iznad SOKOBANJE na prodaju ili zamenu. Moguća gradnja ili obnova lepe stare vile. Moguć svaki dogovor.

NACRTNA GEOMETRIJA

14 December 2013

STANISLAV BINIČKI i psema "Nebo je tako vedro" odnosno "Ponoć je tako tiha"


VEOMA JE OVO INTERESANTNA PRIČA U NEKOLIKO PRAVACA. Zna li se tačno kako se ova pesma zove, kako počinje sa kojim od dva stiha u naslovu? Jedna pesma će početi sa Nebo je tako vedro a druga sa Ponoć je tako tiha. Jel su Srbi toliko zapušten narod i odrodjen od svoje baštine da se to ni do dan danas ne zna? Ili su naši pevači i muzičari kao i aranžeri toliko zapušteni i nehajni prema jednoj od najlepših starogradskih pesama jugoslovenskog regiona? NE ZNA SE! Uglavnom sam sve ove pesme sakupio na smrdljivom video portalu jutjub i snimci su jako pristojni. Čini mi se da je ansambl koji peva na italijanskom ustvari jedan anambl iz Vojvodine. Dajte neki svoj komentar, bilo bi lepo.1 comment:

Jova said...

U pravu ste što se tiče Srba,ali ovdašnjih.Oni u rasejanju i te kako čuvaju svoju baštinu.Po mom mišljenju,naslov pesme bi trebalo da glasi tako kako i jeste:"Ponoć je tako tiha",a zatim se nastavlja,nebo je tako vedro.Zato je i toliko raznih naslova.
Pozdravljam vas i idemo dalje.