NACRTNA GEOMETRIJA

02 December 2013

RAZNI IZVODJAČI 1977 40 godina Fakulteta muziičke umetnosti Beograd



НЕК СЕ ВИДИ ЛЕПО ВЕЛИКИМ СЛОВИМА КАД ЈЕ ТО БИЛО. ДАВНЕ 1977. ГОДИНЕ НАВРШИЛО СЕ 40 ГОДИНА, ПРОШЛО ЈЕ ЗНАЧИ И 50, 60,  И ИЗГЛЕДА ФАНТАСТИЧНИХ 70  ГОДИНА.А БЛИЖИ СЕ 80 ГОДИНА ОВОГ РАСАДНИКА УМЕТНИКА СА ПРОСТОРА НЕКАД ДВЕ ЈУГОСЛАВИЈЕ А САД САМО СРБИЈЕ. КОЛИКО ЈЕ САМО ВЕЛИКИХ УМЕТНИКА РОЂЕНИХ У ДРУГИМ РЕПУБЛИКАМА ЈУГЕ ПОДРЕДИЛО СВОЈ ЖИВОТ ОВОМ У БЕОГРАДУ И ПОСТАЛИ ПРАВИ ПРАВЦАТИ БЕОГРАЂАНИ. МНОГО!

О некима се овде на блогу чује доста јер псотављамо њихове плоче и снимке а о некима скоро ништа. Но биће времена за све њих овде на овом фантастичном блогу за звуке наше лепе Титове ЈУГОСЛАВИЈЕ.

Комунисти су знали да улагањем новца или пара у развој музичке уметности подижу квалитет нашег општег културног стандарда ( то изгледа није знао госн Колунџија али се ипак школовао овде у заосталој ЈУГОСЛАВИЈИ). Развијале су се св еуметности, иначе као и свуда у свим комунистичким земљама тог херојског и славног периода псотојања наше заједничке државе ЈУГОСЛАВИЈЕ.Знамо и сами какав је утицај на наше уметнике имало кад оду на студије у Совјеткси Савез на однашњи Конзерваторијум или у неку другу земљу тог доба.

Елем ово је наш факултет, наши професори наша уметност наши будући виртуози за које данас сви знамо.


40th anniversary of Faculty of music art of Belgrade was in 1977. This faculty prodused many well known artists all over europe and the rest of the world. It was in YUGOSLAVIA and this is recording dedicated to this anniversary.



No comments: