NACRTNA GEOMETRIJA

18 August 2013

RENESANS 1984 The best of (3)


Lep album koji nikad nisam ni prebacio misleći da ga imam ako imam svih ostalih 4. No izgleda da to nije tačno. Jer su ovde jovo nanovo otpevane i odsvirane neke pesme ali ovaj put sa Jadrankom Jovanović, ili nisam u pravu? Sve u svemu to i nije važno jer za sakupljače ovie grupe ovo je važan album.

РЕНЕСАНС 3

Medieval renaissance music from these parts of the Balkans performed by this extraordinary ensemble from ex YUGOSLAVIJA and Serbia. They celebrated last year their 40. years, like ROLLINGSTONES?!?!?

Slava im i hvala za sve što su uradili za promociju one lepe države i muzike. Činili su sve da predstave ono najlepše što je ta zemlja mogla da da a to je muzika iz davne prošlosti na originalnim instrumentima toga doba. Možete samo sanjati kako su obilazili biblioteke širom sveta u potrazi za srednjovekovnim notama. Danas to rade mnoge grupe po svetu ali RENESANS je medju prvima. I danas mi je bolja verzija pesme "Saltarello" od grupe DEAD CAN DANCE. Šta ćete, stvarno bolje poznaju srednji vek i ritmove toga doba nego mnogo poznatije grupe.


OVAJ LEP ALBUM IMATE KAO OBNOVLJEN LINK NA SAJTU MOG PRIJATELJA ARNOA . HVALA ARNO!

No comments: