PRODAJE SE VELIKO LEPO IMANJE U SOKOBANJI

PRODAJE SE VELIKO LEPO IMANJE U SOKOBANJI
Lepo imanje na brdu iznad SOKOBANJE na prodaju ili zamenu. Moguća gradnja ili obnova lepe stare vile. Moguć svaki dogovor.

NACRTNA GEOMETRIJA

30 June 2013

Hor SVETI DJORDJE 1989 Parastos kosovskim junacima


ЛЕПА СТАРА ЈУГОСЛОВЕНСКА КАСЕТА ПУНА ДУХОВНЕ МУЗИКЕ. У питању је наравно музика посвећена јубилеју од 600. година од битке на Косову против еуропске уније на челу са Турском завојевачком силом. Турска стока је имала чак и француске и енглеске генерале а да се то мало данас говори. Каква срамотна и тешка чињеница.


Za koji dan proslavicemo godisnjicu cuvene Kosovske bitke i ponovo se setiti najslavnijih Srba, koji su dali zivote za Krst casni i slobodu zlatnu. Svi su znacajni, a meni posebno dragi Car Lazar, Jug Bogdan sa devet sinova i tri pobratima i srpske perjanice Milos Obilic, Toplica Milan i Kosancic Ivan. Junacki su izasli na megdan brojnijem neprijatelju braneci veru i Krsnu slavu. Tekle su tada Sitnica i Lab, krvave od nekrsta, a i nasih junaka. Kud su prolazili i sabljom sekli Obilic, Toplica i Kosancic, lako su prolazila tri dvoprega. Krunu na taj slavni dan stavio je Milos Obilic umorivsi turskog cara Murata, predvodnika turske vojske. Mi tada nismo izgubili i zato se rado secamo tih slavnih dana, tih junaka nad junacima i sve nam to pomaze u ovim teskim danima da ponovo branimo Pravoslavlje i KosovoNo comments: