NACRTNA GEOMETRIJA

02 March 2013

GENERACIJA 5 oba albuma doterana, izbalansirana




Што би рекли политичари ресетујемо се све до оног времена кад је ова група почињала да музицира и наступа по фестивалима са сјајним певачем


Сматрам да је он најбољи певач ове групе и то ће заувек остати. Ове плоче увек изнова и поново преслушавам и наравном "скидам" за овај блог. Плоче су добро очуване и продају се по 700 динара комад. Па навалите, плус поштарина за удаљене делове бивше ЈУГОСЛАВИЈЕ, хе хе хе.

Ово су на неки начин последњи момци који свирају праву инструменталну музику у тој нашој бившој држави и свираје ју је као сви прави џез рок музичари. Иначе неки од њих су се напајали свирком КОРНИ ГРУПЕ док су били мали и висили су на пробама наше топ џез рок групе свих времена. Било па прошло. СРБИ ДАНАС НЕМАЈУ НИ ЈЕДНУ ГРУПУ КАКВЕ СУ ОВЕ ДВЕ, ГЕНЕРАЦИЈА ИЛИ КОРНИ ГРУПА.  А О ГРУПИ СМАК И ДА НЕ ПРИЧАМО, ПА ОНДАК СЕПТЕМБАР ПА ТАЈМ . . .  Ајме мени какава репрезентација једен распаднуте државе!

Ове две плоче овај пут слушамо директо резане са грамофона GARRARD GT-20 ЈЕДНОГ ЛЕПОТАНА ИЗ ДАВНИХ 70-ТИХ КОЈИ ПОТПУНО ОДГОВАРА ЗВУЧНОМ ДОБУ ИЗДАВАЊА ОВИХ ПЛОЧА-То је иначе енглески штос, слушамо одређене плоче на грамофоима из тог доба. Камо среће да то могу сви !


No comments: