NACRTNA GEOMETRIJA

17 September 2012

Duet SELIMOVA ŽELČESKI 197_ Stara lepa kaseta


Lepa akseta sa starom emisijom radio Beograda o duetu SELIMOVA ŽELČESKI iz nekog davnog doba 70-tih godina. Jedna lepa malo veća kolekcija ovih snimaka sa kojima ste se već upoznali na ovom blogu. Neko je lepo snimao ove fine emisije sa jugoslovenskom muzikom svih žanrova i mi smo došli do svega toga na Kalenić pijaci u Beogradu.

Duet SELIMOVA ŽELČESKI

2 comments:

Ljubisa Domanovic said...

Znam ko je snimao te kasete, nije više medju živima, al mu i ja dugujem veliku zahvalnost jer ne bi imao prilike da čujem neke snimke nikad u životu. Jedan deo kaseta je kod mene na čuvanju. A njegove kasete su još kod trojice ljudi. U pitanju je OGROMNA količina kaseta koju je on razdelio nakon smrti.

Aktivista Neumorni said...

Baš je ovo veoma tužna vest ali istovremeno i lepa priča o ljudima koji presnimavaju lepe emisije i kasnije to ostane zabeleženo kao dokument o prošlim vremenima.

Ono što sam ja kupio na buvljaku na Kaleniću su samo neke od emisija sa radija koje se tiču direktno teme JUGOSLAVIJE. Lepo je čuti te emisije jer je to lepo podsećanje na program koji se ticao svih naših naroda i narodnosti u JUGI.

Uzgred da li možemo dobiti neke od tih kaseta presnimljene i sa omotom za ovaj blesavi blog?