PRODAJE SE VELIKO LEPO IMANJE U SOKOBANJI

PRODAJE SE VELIKO LEPO IMANJE U SOKOBANJI
Lepo imanje na brdu iznad SOKOBANJE na prodaju ili zamenu. Moguća gradnja ili obnova lepe stare vile. Moguć svaki dogovor.

NACRTNA GEOMETRIJA

02 September 2012

Betoven i Šuman 1982 Klavirski koncert i sonate (Ivo Pogorelich klavir)


Pa vreme je da opet postavimo našeg najvećeg virtuoza na klaviru ikad stvorenog na teritoriji JUGOSLAVIJE a to je gospon Ivo P(r)ogorelić. Volim ovaj fazon Milovana Iliča Minimaxa jer je stvarno dobar.

Elem gospon Pogorelić se, kako ja shvatam, vrati na scenu ili ne (molim vas ispravite me) ali sigurno smo nedavno videli njegovog brata Lovru Pogorelića u Kolarcu kako izvodi maestralno klasični program. Valjda čovek želi da vidi kakava je atmosfera u Beogradu kome je inače Pogorelić Ivo (u vreme JUGOSLAVIJE) bio zahvalan za sosptveno školovanje. U to vreme, 80-tih gosn Pogorelich je harao po svetu ali i po našim koncertnim dvoranama. Ni jedan umetnik "kulturne provincije kakva je bila Jugoslavija" (reče jedan naš violinista i osta živ) nije dostigao takav nivo kao gosn IP. Čak su i cene akrata za njegove nastupe skočile do neslućenih visina i zahvaljuući njemu umetnici klasične muzike su dostigle sjaj pop zvezda. Da ne pričamo da je bio miljenik ženskh svih uzrasta što je bilo u redu.

ИВО ПОГОРЕЛИЋ само за овај сајт

No comments: