NACRTNA GEOMETRIJA

11 August 2012

RAZNI IZVODJAČI 1973 Vojvodinom ravnom


Veoma lepa i nadasve autentična muzika naroda i narodnosti Vojvodine i JUGOSALVIJE može se čuti na ovoj ploči. Danas kad svi pričaju o nekoj multietičnosti nemaju neki ovakav album da se pohvale. DAnas su u Vojvodini sve nacije učaurene u svoje getoe i svaka nacija izdaje svoju muziku na cedeima. Nema ovakvih multietničnih prikaza svega što postoji na tom tlu. Nema zato što nema ni prave demokratije.

Još samo tamo nekakvi festivali tamburice održavaju pravo stanje u narodnoj kulturi. TAMBURICA kao instrument objedinjuje mnoge nacije u svetu ali najviše ove sa naših prostora. Nažalost jadni Hrvati proglasiše taj instrument svojim otkrićem pa to deluje smešno. No upravo ovakve ploče su prikaz onoga što je bilo u JUGI, tamburaška muzika je deo svih nacija u nacionalnih manjina nekadašnje naše zajedničke domovine. Kako čovek onda da ne voli onu našu JUGU?

VOJVODINOM RAVNOM

Music of flat country, the part of former YUGOSLAVIA and todays Serbia, has unique mixture of music of different nations. Hungarians, Romanisans, Serbs, Tsiganes and others minorities are taking part in the music of "flat" Voivodina.

Totaly different link from now on.

2 comments:

anonimus said...

Album "Vojvodina ravnom 1973" kao i album od juce "VATRENI POLJUBAC 1980To je ono pravo" imaju gresku
tj na neki nacin su osteceni pa ne mogu da se odpakuju

Cesto se desava ovaj problem pa moguce je da arhiver 7z nije dobar
tj da constantno pravi ostecenja

Niko da sada nije reklamirao od ostalih posetilaca bloga i nije ukazao na ovu pojavu

fotografdragan said...

nemoze da se otpakuje. skida se, ali nece da se otpakuje.