PRODAJE SE VELIKO LEPO IMANJE U SOKOBANJI

PRODAJE SE VELIKO LEPO IMANJE U SOKOBANJI
Lepo imanje na brdu iznad SOKOBANJE na prodaju ili zamenu. Moguća gradnja ili obnova lepe stare vile. Moguć svaki dogovor.

NACRTNA GEOMETRIJA

07 July 2012

TITINE PESME 2

Дан устанка народа Србије је био државни празник у Социјалистичкој Републици Србији и Републици Србији, који се прослављао 7. јула.

Дан устанка, обележавао је годишњицу оружане акције Рађевачке партизанске чете Ваљевског партизанског одреда, 7. јула 1941. године у Белој Цркви, код КрупњLinkа. Тада је Жикица Јовановић Шпанац на сеоском вашару убио два жандарма. Кафана испред које се догодило ово убиство претоврена је у музеј и у њој се налази стална изложба „7. јул 1941. године“, у музеј је претворена такође и зграда сеоске општине у којој се налази изложба „Револуционарне традиције Западне Србије 1804-1981. године“.

Дан устанка је се прослављао на територији читаве Србије, а централна прослава одржавана је у Белој Цркви. Празник је задржан и после распада СФР Југославије и славио се све до 9. јула 2001. године, када је укинут одлуком Владе Србије.

Празник се и данас, не званично прославља у организацији Савеза удружења бораца народноослободилачког рата, Социјалистичке партије Србије и Општине Крупањ.

U tu čast i podsećanje na slavne dane mi ćemo se podsetiti lepe pop muzike inspirisan revolucijom sa prostora JUGOSLAVIJE. Danas slušamo Meri Cetinić, Miladina Šobića, Milinu Mackovu, Nedu Ukraden, Nove Fosile, ODISEJU, Olenu Popović, Olivera Dragojević, Raleta Damjanovića, RANI MRAZ i REZONANSU.

TITOS SONGS


No comments: