PRODAJE SE VELIKO LEPO IMANJE U SOKOBANJI

PRODAJE SE VELIKO LEPO IMANJE U SOKOBANJI
Lepo imanje na brdu iznad SOKOBANJE na prodaju ili zamenu. Moguća gradnja ili obnova lepe stare vile. Moguć svaki dogovor.

NACRTNA GEOMETRIJA

31 July 2012

Hor KUD MOŠA PIJADE 1976 Najlepše izvedbe


Volim horsku muziku i otkrivam je sad po starije svoje dane. Odlične izvedbe ovog hora su ga izbacile po treći put na ovaj blog, rekao bih ili će tek biti.

No da se podsetimo malo svega toga kako se to dobro pevačo na horski način širom JUGOSLAVIJE. Horova je bilo svuda do najsitnije zajednice ljudi jer je to iskonski način muziciranja na ovim prostorima. Hor je imala i mesna zajednica ako im je to trebalo.

U današnjim uslovima ne znam kako je u Hrvatskoj ali njima je verovatno ostalo samo pevanje u klapama jer ne vidim na televiziji (njihovoj) ni h od horske muzike.

Ovo je još jedna moćna prezentacija hora koji je vodio Emil Cosetto koji je potpisao i neka veća horska dela tog doba koja su izvodili i drugi horovi. Jedno je veliko pitanje da li je to hor koji je osnovala jevrejska zajednica u Hrvatskoj ili ne? Kod nas u Beogradu pandan ovom horu bi bio hor "Braća Baruh".


NAJLEPŠE HORSKE IZVEDBE hora MOŠA PIJADE

1 comment:

anonimus said...

Nazalost arhiva nije dobro zipovana
ne mogu da se otpakuju slike tj omoti ovog hora ne mogu da se vide