NACRTNA GEOMETRIJA

12 February 2012

GIUSEPPE VERDI Il Trovatore (Narodno pozorište) 16 JANUAR 1969. godine



Па пошто нам такви људи какви су америчка говна и њихови сатрапи по европи забрањују да размењујемо музику ми ћемо се сад баш показати да имамо тога јопш да покажемо. Имамо лепих старих концертних извођења из некадашње ЈУГОСЛАВИЈЕ на којима би и та ђубрад позавидела. Цркотине америчке и енглеске ни не знају да ми овде на Балкану имамо итекакве концертне снимке. Можда су и чули да имамо па би брже боље и дана забране све то. У данашњим новинама видим да ће српска власт брже боље да пожури да потпише све те законе да би олизала смрдлјиво еуропско дупе ради добијања статуса јебеног кандидата у отрцаној, распадајућој творевини каква је еуропска унија. Нека им, нек потписују али дотле док на отворено не забране ми ћемо псотављати лепу музику зарад подсећања на ЈУГОСЛАВИЈУ. Као да су и то чули па нам зато можда и забрањују а?

Једно лепо старо извођење опере ЂУЗЕПЕА ВЕРДИЈА из Народног позоришта у Београду из давне 1969. године, дакле давне и леп епрошлости која је неумитно прошла. Постава ове опере је изванредна и рађена је у тада калсичном маниру реплицирања тог доба. Даанс се т еопере по свету и код нас раде сељењем радње у нека модерна доба, онда то није био случај.



Very old rarity from these part of the world, a live recording from NATIONAL THEATRE In Belgrade, in former YUGOSLAVIA in 1969. Very nice and classy, a part of our cultural history of that fine country called YUGOSLAVIA.

No comments: