NACRTNA GEOMETRIJA

13 December 2011

MATIJA BEĆKOVIĆ 1981 Medja Vuka manitoga (govorna ploča)


Dakle ima dosta poznatih tekstova MATIJE BEĆKOVIĆA koji su sačuvani na pločama tako da ne oskudevamo za njegovim odličnim štivom, za sada. Nestaće i toga jer današnje vlasti uopšte ne haju za njega kao ličnosti od ugleda medju piscima. To što je objavljeno u JUGOSLAVIJI na pločama to je to.

9 comments:

Unknown said...

Pozdrav! Kažite mi kako da downloadujem 'Među vuka manitoga'?
Svaka čast što ste ovo postavili.

Aktivista Neumorni said...

Nikako. Link je crkao. Po mom nekom novom pravilu ponašanja na ovom blogu treba da priložiš neki svoj album ovakve vrste ako želiš da se link vrati. To je to. Gledaj da je to neki ovakav govorni album.

Unknown said...

Šteta, taman sam se obradovao da konačno neko i ovakve stvari podržava i želi podijeliti sa drugima. Nemam zvučnih zapisa ovakve vrste da okačim na blog.

Aktivista Neumorni said...

I ja sam se ponadao da ti imaš nešto, bilo šta za naš blog. Ajde malo se potrudi uokolo, valjda imaš nešto lepo za ovaj blog?

I naravno nemoj da si tako negativan, imaj malo zahvalnosti prema ovom svemu što radim.

Unknown said...

Evo pronašao sam nešto, također od Matije, jedan divan video o Veri Pavladovskoj, a imam također nekih starih filmova i serija pa bi to mogao da okačim. Samo, ne znam kako da to uploadujem na vaš blog. Ako može objašnjenje na moj email. I da kako da mi se ovaj link 'vrati'? Pozdrav

Aktivista Neumorni said...

Molim te da mi posaljes neki spisak svega toga sto imas. Bilo kakav spisak. Naravno da cu da okacim link sa tim ali ajde nesto da dobijemo od tebe.

Unknown said...

Imam spomenuti snimak o Pavladoljskoj, neku staru seriju sa Čkaljom, mislim da se zove 'Ljubav na seoski način'- većinu epizoda, Đekna - sve epizode, Top lista nadrealista- kompletnu zadnju prijeratnu sezonu, imam i neke fimove kao što su 'Ko to tamo peva', 'Maratonci trče počasni krug', imam ogormnu kolekciju ex-yu rocka, sa skoro svim albumima poznatijih i manje poznatih bendova. Od Josipa Pejakovića imam monodramu 'Oj, živote' i još raznih stvari i filmova, imam i par predstava na CD-ovima. Treba to sve ponovo pogledati, ovo sam onako iz glave napisao - što mi je prvo palo na pamet. Pogledaću malo pa poslati detaljniji spisak. Pozzz

Unknown said...

Odgovara li šta?

Aktivista said...

Jel si ti poslao spisak emailom?