NACRTNA GEOMETRIJA

27 December 2011

Duetot ILIEVA SARIEVSKI 1980


Evo prave makedonske muzike koja je uvek dobra makar bila i novokomponovana. Nova a dobra, to je izgleda pravilo kod Makedonaca, oni su se uvek trudili da sačuvaju tradicionalan prizvuk svoje nove narodne muzike.

Duet ILIEVA SARIEVSKI pevaju, ja bih rekao oduvek. Znam ih od kako sam bio mnogo mladji. Bilo ih je dosta na televiziji i sećamo se njihovih izvodjenja.

Дуетот ИЛИЕВА САРИЕВСКИ

Приближавају се лепи празници и ето мало фине музике за ваше прославе. Иначе увек се питам слави ли ико Нове Године код куће тако што пушта грамофонске плоче? То је у ЈУГОСЛАВИЈИ био императив добре кућне забаве. Иначе ми некадашњи ЈУГОСЛОВЕНИ ћешће смо ишли на јавне прославе Нових Година. Ја сам престао да их славим после студентских дана јер је то мени лично било глупо. Но кад сма био са неком девојком волео сам да те дане проводим на зимовању. Локације мојих прослава су биле Дурмитор, Бовец па опет Бовец па опет Бовец и тамо сам се одомаћио већ су ме препознавали у хотелу. Одседање је било у Толмину. Можете ,ислити Толмин где сам баш служио војску. СВЕ У СВЕМУ БИЛО ЈЕ ЛЕПО У ТОЈ ЈУГОСЛАВИЈИ, тоталитарној држави.

Vidim iz komentara da ima na ovom svetu još ljubitelja mesta Bovec u SR Sloveniji, JUGOSLAVIJA, i to me je lično oduševilo. Čovek je tačno naveo neki redosled zabave koji se odvija u tom fantastičnom mestu oko hotela Kanin. BRAVO na lepom podsećanu i hvala! Bilo je izvanredno dok je trajalo. Inače Tolmin je sada nekakav centar heavy metala za ceo svet jer se tamo odigrava svake godine festival ovakve muzike.

Voleo sam Bovec još iz jednog razloga. Kad se popnete na skijalište mogli ste odande, sa pasošem naravno, da skoknete i do Italije jer je odmah na drugoj strani bila žičara koja vodi do italijanskog skijaškog seoceta. Zatim se popnete žičarom opet gore i u JUGOSLAVIJI ste! Neverovatan utisak.

3 comments:

Anonymous said...

Бовец - савршено место!

Нигде у Југославији није могло да се нађе толико прилика за хедонистичке активности концентрисано на једном месту као у Бовцу: високе планине за смучање и планинарење, спортски аеродром за једриличарство и моторно летење, најлепша словеначка река -Соча- за рафтинг/кајак/кану туре.
У касним поподневним часовима пливање у базену хотела Канин, где сам у правилу одседао.
Вечера у ”Мартиновом храму”- ко није овде пробао хладни ростбиф, као да и није био у Бовцу!

Anonymous said...

Драго ми је да ти се допао мој претходни коментар:) .
Не знам да ли си, као ја, имао прилике да скијаш на Канину и истовремено уживаш у погледу на море, тачније: на Тршћански Залив? У условима одличне хоризонталне видљивости простим оком могу да се виде прекоокеански бродови усидрени испред тршћанске луке, иако се ради о растојању од око 85 км!

Aktivista Neumorni said...

KAKO DA NE! Sećam se toga jako dobro. Izvanredno mesto je bio taj Bovec. Tamo sam upoznao jednu lepu mačku iz Zaječara!?!?!? Dugo smo se zabavljali posle toga.... Bilo je mnogo lepo. . .

Ali ironija je, kažem, da kasnije služim vojni rok baš tu u okolini u Tolminu.