PRODAJE SE VELIKO LEPO IMANJE U SOKOBANJI

PRODAJE SE VELIKO LEPO IMANJE U SOKOBANJI
Lepo imanje na brdu iznad SOKOBANJE na prodaju ili zamenu. Moguća gradnja ili obnova lepe stare vile. Moguć svaki dogovor.

NACRTNA GEOMETRIJA

16 November 2011

Napustio nas je LOJZE SLAK legenda polki iz Slovenije i JUGOSLAVIJE


Uvek nam je tužno da pišemo o nekome ko nas je napustio a napustio nas je jedna od legendi polki i valcera nekadašnje JUGOSLAVIJE i Slovenije Lojze Slak. Zahvaljujući jednom našem čitaocu imamo prilike da čujemo i jedan njegov album i time se odužimo čoveku koji nas je zadužio lepom pesmom iz naroda i pre svega lepom svirkom. HVALA GOSPODINE SLAK ZA SVU LEPU MUZIKU KOJU STE NAM OSTAVILI DA SLUŠAMO I SEĆAMO JE SE!

РАНО ЈУТРО

V 80. letu starosti je za posledicami neozdravljive bolezni ponoči umrl priljubljeni harmonikar in narodnozabavni glasbenik Lojze Slak. Lojze Slak je skupaj z ansamblom bratov Avsenik najbolj zaznamoval narodno-zabavno glasbo na Slovenskem, pa tudi zunaj njenih meja, predvsem v Združenih državah Amerike in JUGOSLAVIJE. Za harmoniko ga je navdušil stric Ludvik. Nanjo je igral od sedmega leta. S petnajstimi leti je začel igrati kot samostojni godec na porokah, kar je počel do svojega petindvajsetega leta. Kasneje je velikokrat povedal, da so bile »ohceti« njegova najboljša glasbena šola. Ostatak pročitajte na onom mestu . . .No comments: