NACRTNA GEOMETRIJA

27 October 2011

RAZNI IZVODJAČI 1981 U zdravom telu zdrav duh


Dečija muzika kao fenomen JUGOSLAVIJE, postojao je čak i festival dečjeg stvaralaštva u Šibeniku, naravno jugoslovenski, je danas jedna pojava o kojoj mogu biti napisani čak i naučni radovi. Tu je bilo toliko toga raznovrsnog da sa pravom možemo reći ondašnja vlast se brinula o podmlatku i to je radila zdušno i korektno.

Današnja vlast u Srbiji a i u ostalim feudalnim državicama nastalim iz raspada JUGE ne mogu se pohvalisti ovakvim pregalaštvom u ovoj vrsti muzike. U Srbiji nema ni desetak zvaničnih izdanja klasične muzike a kamoli dečije.

No mi ćemo se ovde na ovom lepom finom sajtu baviti svakojakim zvukovima jedne prošle države koje nema našom ne-voljom i tudjom željom. U toj državi, JUGOSLAVIJI, ovakvih ploča je bilo tušta i tma. To se vidi po ovom sajtu. Do sada smo imali ogroman broj ploča ovakve vrste i to je lepo. Ajde i danas da odslušamo još jednu takvu lepu ploču pa da malo domorimo. Šalim se, ovaj blog ide dalje i dalje dokle god bude bilo ploča u mom vidokrugu. A biće ih dosta verujem i uz kolekcije kaseta i ploča koje šalju čitaoci ovog bloga. Gospoda TEACHER i LJUPČE su nam lično dostavili ploče sa početka prošlog veka i one sad idu u obradu pa će tek biti lepih stvari.

No comments: