NACRTNA GEOMETRIJA

27 September 2011

BORISLAV ZORIĆ Ličanin 1980 Kad zapjeva prepelica ptica mala


Evo nama autentične i lepe narodne muzike iz lijepe Crne Gore koju izvodi


samo za vas sa ovog bloga koji volite pre svega zbog dobrih zvukova i lepih tekstova. O narodnojmuzici ćemo više priati kad se skupi dosta toga za slušanje. Biće toga dosta, ionako je toga i bilo u JUGI na tone . .. . .

Nakon svih ovih godina žao mi je što vlast u Crnoj Gori onako bezdušno udara po Crnogorcima koji sebe smatraju delom srpskog naciona. Ali tako je to u demokratiji, šljam ima prednost.

6 comments:

Anonymous said...

Nije muzika iz Crne Gore, a ni pjevac. Nadimak mu je Licanin, a ne Crnogorac. Uz sve ni komentar nije na mjestu. Ko koga bezdusno udara to je posebno pitanje.

Aktivista Neumorni said...

Šta pa to ima veze? Važno je da se muzika sluša.....

Ono za Crnu Goru u današnje vreme je nažalost istina.........

Anonymous said...

Slabo ti znas sto je istina dobri moj Aktivista, ali nema veze. I ja se slazem da je najvaznije slusati muziku. Inace gospodin Licanin je pjevao svojevremeno Titu (pa ne bi bilo lose da nadjes nesto iz toga vremena) ali i Seselju i Slobu.

Aktivista Neumorni said...

ŠEŠELJ i SLOBA ne pripadaju JUGOSLAVIJI ali su naravno vezani.

Jel imaš ti neki tačan podatak da je Ličanin pevao TITU?

Anonymous said...

Nijesam mislio da im je pjevao licno nego da je pjevao pjesme o njima. O Titu ima pjesme: 1. Titova me slika sjeti i 2. Druze Tito legendo najveca. Objavio je i pjesme: Siri kolo kozaracka lolo i Na Kordunu grob do groba. Prilicno njegove muzike ima na: http://www.dobojcaffe.com/forum/dikografije-krajiske-muzike/borislav-zoric-licanin-diskografija/msg20397/#msg20397.

Aktivista Neumorni said...

Odlično, eto još jednog linka do pesama ovog pevača.