NACRTNA GEOMETRIJA

05 June 2011

LEB I SOL 1991 Live in New York (CBGB)


Znate svi vi vrlo dobro koliko ja volim ovu grupu a znam i ja da je i vi volite. Zato smo ponovo sa njima i to sa albumom koji je dost apuštan preko interneta ali ovde nije bio nikad. Čisto zbog toga što ga svi postavljaju pa je dosadno da i ja to uradim.
Ali stekli su se neki čudni uslovi da to bude uradjeno:

Benda LEB I SOL više nema i nikad ga više neće biti jer je gosn Stefanovski malo nezgodan kad ga pitaš za ovaj bend (valjda mu je krivo što mora da deli pare sa svima) a onaj drugi razlog je još neobičniji, nema više ni kluba CBGB gde su ovo odsvirali, sravnjen je sa zemljom zarad nekih niskih kapitalističkih pobuda kao što u ovim krajevima vrše tranziciju.


Dakle jedan skromniji ćivi album, male bedne minutaže ali zato neverovatne, skoro virtuozne svirke. Momci su verovatno hteli da se pokažu pred zasićenim amerima i, verovatno mnogo publiek iz ovih krajeva tako da sve to zvuči fantastično. Kažem i dalje jako bedna minutaža, čak se i gosn Stefanovski nije potrudio da CD izda sa većom minutažom?! Bedno, šićardjiski, cincarski, južnjački, kako god hoćete. Neka mu, mi ga volimo i takvog kakav je.

ЛЕБ И СОЛ уживо у Њујорку 1991

It wolud be great if someone somewhere has boolteg tapes from this concert. That would be nice if we from JUGOZVUK will get it first?



No comments: