NACRTNA GEOMETRIJA

01 May 2011

RAZNI IZVODJAČI 1982 Pesme čuvara naseg neba


Danas je 1. MAJ - Praznik Rada i kao takav imao je počasno mesto u našim prethodnim životima u nekadašnjoj JUGOSLAVIJI. Dugo godina Beogradom je defilovala Parada, onda tu su obavezna 3-5 dana odmora koje sam mnogo voleo kao klinac i kao student i kao zaposleni - Sve u svemu bilo je to lepo vreme.

Da se malo podsetimo vazduhoplovaca JNA i njihovih pesama jer su svakog Prvog Maja nadletali u svojim avionima i činili nas sigurnijima.

Mislim da nikad neću prestati da pričam u superlativima o ovoj našoj JUGI jer ona to zaslužuje. Ta država nas je školovala, vaspitavala, podizala i na kraju zapošljavala, lako i bezbedno.

KAKO ONDA NEKO MOŽE DA PRIČA RUŽNO O TOJ JUGOSLAVIJI?

Može. Ružno pričaju svi oni koji su je rasturili, pre svega Slovenci onda Hrvati (čijim novcem je i rasturena Juga) pa su tu onda i Bosanci svih triju nacija. Taj redosled. Makednoci su najmirnije i najfinije, skoro gospodski, ušli u raspadanje Juge, Crnogorci su dugo bili za ostanak bilo kakve federacije ali zahvaljujući potplaćenosti i dobrim "donacijama" i oni predjoše u oponente zajedničkog suživota. Tako je to bilo i verovatno će tako OSTATI ZAUVEK. Besmisleno je tražiti da se JUGOSLAVIIJA ponovo sastavi. KAKO ĆEMO TO OBJASNITI SVIM ŽRTVAMA? Zašto su onda izginuli? Potpuno shvatam sve države satelite što odaju počast svim svojim žrtvama rata jer je to i neophodno. MI SE MORAMO NA KRAJU OKRENUTI SVOJEMU I SVOJIMA i to je definitivno. Ovakvi blogovi mogu samo da nas podsećaju da smo nekad živeli zaista lepo u jedinstvenoj državi a isto tako neko će reći " pa čekaj mnogo pričaš, nije loše ni ovako".

MOŽDA!

No comments: