PRODAJE SE VELIKO LEPO IMANJE U SOKOBANJI

PRODAJE SE VELIKO LEPO IMANJE U SOKOBANJI
Lepo imanje na brdu iznad SOKOBANJE na prodaju ili zamenu. Moguća gradnja ili obnova lepe stare vile. Moguć svaki dogovor.

NACRTNA GEOMETRIJA

20 February 2011

RAZNI IZVODJAČI Opatija 1961


Naravno da je ovo najveća festivalska manifestacija JUGOSLAVIJE u pravom smislu te reči. Ona je to ostala do kraja same države jer su se na tom festivalu kasnije i birale pesme koje bi odlazile na smešni i nakaradni festival EVROVIZIJE.

EVROVIZIJA jeste smešni i izvikani festival oduvek ali naše, jugoslovenske pesme su bile nešto najlepše što je oduvek tamo bilo. Naravno zbog politike diskriminacije koju su primenjivale europske države prema JUGOSLAVIJI (i toga je bilo u velikom obimu na svim poljima od sporta do muzike) valjda zato što se slobodno deklarisala kao SOCIJALISTIČKA mi smo sa tim prelepim pesmama uvek osvajali mesta sa sredine liste ili pri kraju. Kao za inat u godinama raspada JUGOSLAVIJE ta europa dade znamenje najboljoj jugoslovenskoj pesmi tako je pokazala svu svoju oholost i samoživlje. Tolike godine mira a u godini nemira dati znamenje jednoj pesmi i to kao z ainat Hrvatima pokazalo je svo licemerje tadašnje europe, jedne zle tvorevine, koja na jednoj strani daje priznaje našoj jugoslovenskoj muzici a na drugoj strani dozvoljava secesiju njenih delova. TOTALNO LICEMERJE!

No mi ćemo ovde slušati muziku koja ne pripada nikakvom kriznom vremenu JUGE već onom vremenu podizanja mlade države kad je muzika imala poleta i postojao samo takmičarski duh i želja da se bude bolji BILO KOJE DA SI NACIONALNOSTI. JUGOSLAVIJA je razvijala multikulturalnost upravo kroz ovkave festivale i to se zna i dan danas, Tada u vreme postojanja te države nije mi nikad bilo važno KO JE KOJE NACIONALNOSTI. Bar meni, tako sam vaspitan.Listen to this fabolous festival of pop music from YUGOSLAVIA from the "ancient" times of existance of this fine state. The SOCIALIST REPUBLIC OF YUGOSLAVIA had its own pop music festivals among them OPATIJA was the greatest. After all there on this festival every year was one song selected to go to EUROVISION.

No comments: